فهرست مطالب
مقدمه
کتاب ۵۰۴ لغت کاملا ضروری (۵۰۴ Absolutely Essential words)
کتاب لغات ضروری تافل (Essential Words for the TOEFL)
کتاب ۴۰۰ لغتی که باید برای تافل یاد بگیرید(۴۰۰ Must Have Words for the TOEFL)
لیست لغات آکادمیک دیکشنری لانگمن (AWL)
متون آزمونهای تافل گذشته (TPO)
کانکتورها (Connectors)
مقدمه
در این مقاله به معرفی مهمترین مراجع واژگانی که مطالعهی آنها میتواند بسیار برایتان مفید باشد میپردازیم. قبل از آن که به سراغ منابع برویم به این نکته توجه کنید که هیچ از این منابع توضیح و مثالهای کافی برای کلمات ندارند و معمولا تنها یکی از کاربردهای یک کلمه را مد نظر قرار میدهند. این درحالی است که شما باید مهمترین کاربردهای هر لغت را یاد بگیرید. همچنین بسیاری از زبان آموزان تمایل به استفاده از لیست واژهها این منابع دارند نه خود کتاب، که اصلا توصیه نمیشود. چرا که تمرینهای بسیار مفیدی در این کتابها وجود دارد که نه تنها به یادگیری لیست لغاتی که دارند کمک میکند، بلکه شما را با لغات جدید دیگری نیز آشنا میکنند. پس حتما ورژن اصل کتاب را برای مطالعه انتخاب کنید.
☑️ یادگیری آسان لغات زبان انگلیسی در ۴ مرحله
☑️ قابلیتهای دیکشنری لانگمن و دانلود نرم افزار LDOCE
دامنه لغات ضروری تافل
در واقع دامنهی لغات انفعالی شما بیشتر از همه در قسمت ریدینگ تافل مورد ارزیابی قرار میگیرند. هرچقدر هم که دامنه لغات فعال شما بیشتر باشد، برای قسمت رایتینگ مفیدتر است. این منابع به عنوان ضروری ترین منابعی که باید برای گسترش دامنه لغت لازم برای تافل مطالعه کنید معرفی میشوند:
– ۵۰۴ Absolutely Essential Words
– Essential Words for the TOEFL
– ۴۰۰ Must Have Words for the TOEFL
– Academic Word List (Longman Dictionary of Contemporary English)
– TPO selected words from the Passages
– Connectors
در ادامه به معرفی و طرز استفاده از هریک از منابع میپردازیم.
کتاب ۵۰۴ لغت کاملا ضروری
(۵۰۴ Absolutely Essential Words)
این کتاب که به اختصار کتاب ۵۰۴ نامیده میشود، یکی از معروفترین و پر طرفدارترین منابع لغت در زبان انگلیسی است که شامل ۴۲ درس ۱۲ لغتی است. انتخاب لغات ضروری این کتاب بسیار هوشمندانه است. اما این تنها مزیت این کتاب نیست. برخلاف بیشتر منابع لغت، این کتاب حاوی تمرینهایی است که باعث میشوند شما لغات را به صورت فعال (اکتیو) یاد بگیرید نه انفعالی (پسیو). تقریبا میتوان گفت که مطالعهی کتاب ۵۰۴ برای هر زبان آموزی در سطح intermediate و بالاتر ضروری است. در ادامهی این مطلب به بیان نکات مثبت و منفی این کتاب و طرز استفادهی درست از آن میپردازیم.
نکات مثبت کتاب ۵۰۴
– انتخاب هوشمندانهی لغات
– مثالهای خوب
– وجود تمرینهای فعل و انفعالی (interactive)
نکات منفی کتاب ۵۰۴
– تلفظ لغات با علایم استاندارد فونتیک نوشته نشده اند
– تاکید روی یکی از کاربردهای یک لغت
طرز استفاده از کتاب ۵۰۴
متاسفانه بیشتر داوطلبان آزمونهای بین المللی به دلیل فرصت کوتاه خود کتابها را نمیخوانند و تنها لیست لغات هر کتاب را مطالعه میکنند که اشتباه بزرگی است. کتاب ۵۰۴ با تمرینهای بسیار خوبی که دارد میتواند لغات را سریعتر و موثرتر به شما آموزش دهد. در زیر به صورت گام به گام یک روش موثر برای خواندن لغات کتاب ۵۰۴ ارائه میشود.
۱- تلفظ هر لغت را در دیکشنری چک کنید. علایمی که در این کتاب برای تلفظ استفاده شدهاند علایم استاندارد فونتیکی نیستند. اگر میتوانید آنها را به خوبی بخوانید چه بهتر، اگر نه حتما تلفظ لغات را در دیکشنری چک کنید.
۲- کاربردهای هر لغت جدید را در دیکشنری چک کنید و به توضیحی که در کتاب نوشته شده است اکتفا نکنید. خواندن ترجمهی یک لغت به فارسی هم ضرری ندارد اما به هیچ وجه کافی نیست.
۳- مثال بخوانید. خود کتاب ۵۰۴ مثالهای خوبی دارد، اما برای آنکه به خوبی همهی کاربردهای لغت را یاد بگیرید حتما مثالهای دیکشنری لانگمن را نیز چک کنید.
۴- تمرینهای کتاب ۵۰۴ را انجام دهید. در میان تمرینهای این کتاب یک تمرین بسیار مفید قرار دارد که به شما کمک میکند لغات را به صورت فعال یاد بگیرید. این تمرین تصویری را به شما نشان میدهد و از شما میخواهد لغاتی که جدیدا یاد گرفته اید و توسط تصویر پیشنهاد میشوند را انتخاب کنید. TOEFL8AMاکیدا به شما توصیه میکند با لغاتی که آموختهاید جملههای کامل بسازید و جملاتتان را در جایی یادداشت کنید. اگر از جعبه لایتنر استفاده میکنید، حتما جمله یا جملات خودتان را به پشت کارت مربوطه اضافه کنید. اینکار باعث میشود که استفاده کردن از لغات در جای مناسب را تمرین کنید.
۵- تکرار متناوب لغات برای ذخیرهی آنها در حافظهی بلند مدت ضروری است. پیشنهاد میشود برای تکرار منظم از سیستم جعبه لایتنر استفاده کنید.
توجه: در برخی از ورژنهای دستکاری شدهی کتاب ۵۰۴ (با ترجمهی فارسی یا فلش کارتی) برخی یا همهی تمرینها حذف شدهاند. پس حتما ورژن اصلی کتاب را تهیه کنید.
کتاب لغات ضروری تافل
(Essential Words for the TOEFL)
(Essential Words for the TOEFL)
این کتاب معروفترین منبع لغت تخصصی برای تافل است که توسط انتشارات Barron’s منتشر شده است. انتخاب لغات این کتاب بسیار برای تافل مناسب هستند ولی سطح آن کمی بالاتر از کتاب ۵۰۴ است. البته خواندن این کتاب کمی مشکلتر است چرا که تلفظ لغات در آن نوشته نشده و توضیحات و مثالهای کمی برای لغت مطرح شده است. حجم تمرینهای آن نیز کم است. این کتاب شامل ۳۰ درس ۱۵ لغتی است.
نکات مثبت کتاب
– انتخاب مناسبترین لغات برای تافل
– اشاره به خانوادهی هر لغت
نکات منفی کتاب
– نداشتن تلفظ
– تعداد کم مثالها
– تمرینهای انفعالی و ناکافی
– بجای توضیح درباره کاربردها، مترادف بیان شده است
طرز استفاده از کتاب
این کتاب بیشتر به خاطر لیستی از لغات مناسب برای تافل مفید است پس حتما به این نیاز دارید که برای تک تک لغاتی که از آن یاد میگیرید، مراحل گفته شده در این مقاله را اجرا کنید. از آنجایی که تلفظ لغات در این کتاب نوشته نشده است، حتما باید قبل از هرچیز تلفظها را در دیکشنری چک کنید. سپس کاربردهای مختلف یک لغت به همراه مثالهای بیان شده در دیکشنری را با دقت بخوانید. بعد از آن سعی کنید خودتان مثال بسازید و مثالهای خودتان را در پشت برگههای لایتنر وارد کنید. طبیعتا مرور مرتب این لغات به یادگیری موثرتر آنها کمک شایانی خواهد کرد.
در کتاب ۵۰۴ دیدید که نشان دادن یک تصویر میتواند به شما در ساخت مثال کمک زیادی کند. در حالی که مثال ساختن با یک لغت بدون داشتن موضوع ممکن است در ابتدا سخت باشد. در این شرایط برای برخی لغات میتوانید از جستجوی تصاویر مرتبط در اینترنت استفاده کرده و با نگاه کردن به تصاویر جمله بسازید.
☑️ لینک دانلود کتاب لغات ضروری تافل
کتاب ۴۰۰ لغتی که باید برای تافل یاد بگیرید
(۴۰۰ Must Have Words for the TOEFL)
این کتاب سطحی به مراتب بالاتر از دو کتاب قبلی دارد. وجه تمایز اصلی کتاب ۴۰۰ نسبت به کتابهای دیگر لغت معروف، طبقهبندی موضوعی آن است. درواقع کتاب ۴۰۰ سعی میکند مهمترین لغاتی که در موضوعات مختلف مطرح در تافل وجود دارند را به شما آموزش دهد. متاسفانه این کتاب نیز تمرینات انفعالی دارد. نکته قابل توجه دیگری که در این کتاب مشهود است، متونی است که در تمرینهای هر درس دیده میشود. این متون حاوی لغات ناآشنایی هستند که در کتاب آموزش داده نشدهاند. در واقع این تمرین قصد دارد شرایط متنهای تافل را برایتان شبیه سازی کند، که در آنها فهمیدن مفاهیم اصلی بسیار مهم و فهمیدن همه جزئیات کم اهمیت است.
نکات مثبت کتاب
– دسته بندی موضوعی مشابه موضوعات تافلی
– سطحی تقریبا هم تراز با تافل
– اشاره به خانوادهی لغات
نکات منفی کتاب
– نداشتن تلفظ
– تمرینهای انفعالی
طرز استفاده از کتاب
اگرچه این کتاب تمرینهای فعال ندارد، اما پیدا کردن تصاویری که بتوان از آنها در ساخت مثال کمک گرفت برای آن بسیار آسان است. کافی است که موضوع کلی هر درس را در اینترنت جستجو کرده و با نگاه کردن به تصاویر سعی کنید با لغات مختلف مثال بسازید. بازهم مانند روندی که در این مقاله آموزش داده شده است، لغات را یاد بگیرید، هرچند که به هیچ وجه از تمرینهای خود کتاب نیز غافل نشوید.
☑️ لینک دانلود کتاب ۴۰۰ لغتی که باید برای تافل یاد بگیرید
لیست لغات آکادمیک دیکشنری لانگمن (AWL)
این لیست که در نرم افزار دیکشنری لانگمن نیز موجود است، شامل ۵۷۰ خانواده از واژگانی است که در متون آکادمیک بیشترین کاربرد را دارند. هرچند در مقایسه با سه کتاب قبلی سطح این لغات پایینتر است، اما در خواندن و نوشتن مطالب آکادمیک میتوانید بسیار مفید باشد. پس سعی کنید این لغات را نیز به دامنه لغات فعال خودتان اضافه کنید.
نکات مثبت AWL
– آکادمیک بودن لغات لیست
– انتخاب لغات بسیار پرکاربرد
نکات منفی AWL
– در لیست لغات تلفظ، توضیح، تمرین یا مثالی وجود ندارد
طرز استفاده از AWL
طبیعتا وقتی منبع شما ابزار تمرین را در اختیارتان قرار نمیدهد، باید خودتان مراحل یادگیری لغات را انجام دهید. هر چهار مرحلهی اساسی در یادگیری فعال لغت را برای تک تک موارد این لیست اجرا کنید. با توجه به اینکه این لغات بسیار پرکاربرد هستند، اگر کمی از قبل با متون آکادمیک به زبان انگلیسی سر و کار داشته بوده باشید، مفهوم بیشتر آنها را از قبل میدانید. حتی ممکن است همگی آنها را بفهمید و تنها در بحث انتقال آنها از دامنه لغات انفعالی به دامنه لغات فعال نیاز به تمرین داشته باشید.
متون آزمونهای تافل گذشته (TPO)
در نهایت یکی از مفیدترین منابع لغت برای آمادگی شرکت در آزمون تافل خود متون تافل است. توصیه بنده به داوطلبان این است که در طول یک یا دوماه پایانی قبل از آزمون حتما تمامی متون قسمت ریدینگ تافل های گذشته (TPO) را به خوبی بررسی کنند. آخرین مرحله بررسی این متون شامل استخراج لغات و یادگیری آنها است. دقت کنید که نیازی نیست تمام لغات تخصصی یک موضوع خاص را بلد باشید، چرا که بیشتر لغات تخصصی اصطلاحاتی هستند که خود متن در مورد آنها توضیح میدهد. تنها لغاتی که با توجه به توضیحات متن معنای آنها برایتان روشن نمیشود را مد نظر داشته باشید. برای یادگیری این لغات نیز مثل لیست AWL عمل کنید. از مثالی که در همان متن به کار رفته است نیز بهره ببرید و معنای دقیق آن در متن را نیز متوجه شوید.
به نظر بنده کسی که تمامی لغات این منابع معرفی شده را (چه لغاتی که خود کتابها معرفی کردهاند و چه لغاتی که در متنها و سوالات میبینید) بلد باشد دیگر نیاز به خواندن مرجع دیگری برای تافل ندارد.
بلد بودن به منزله حفظ کردن آنها نیست، بلکه شما باید تا جایی که میتوانید توانایی خود در استفاده از این لغات هنگام صحبت کردن و نوشتن را نیز تقویت کنید.
برای خواندن لغات حتما از نرم افزار جعبه لایتنر استفاده کنید. لغات مربوط به این کتابها برای این نرم افزار برای شما آماده شده است که میتوانید آنها را دانلود کنید.
☑️ بیشتر بخوانید: دانلود آخرین آپدیت نرم افزار TPO برای دیوایسهای مختلف
کانکتورها (Connectors)
یکی از حیاتی ترین مهارتهایی که باید برای فهمیدن و فهماندن زبان انگلیسی داشته باشید، مهارت استفادهی درست و به موقع از کانکتورها (کلمات و ترکیبهای ربطی) است. کانکتورها به منظور برقراری ارتباط بین اجزای جمله، جملات و پاراگرافها مورد استفاده قرار میگیرند. در متنها، مکالمات و لکچرهای تمامی قسمتهای تافل فهمیدن درست کانکتورها کمک بسیار زیادی به درک درست و دقیق مطلب میکند. همچنین در نوشتن و صحبت کردن استفادهی درست و دقیق از کانکتورها باعث میشود خواندن و فهمیدن نوشته و صحبتهای شما بسیار راحت تر شود. بنابراین، حتما تمامی این کانکتورها و کاربردهای آنها را به خوبی یاد بگیرید و بدانید که کدامیک مناسب استفاده در صحبت کردن و کدامیک مناسب استفاده در نوشتن هستند.
در ادامه، انوع مختلف کانکتورها به صورت لیست وار معرفی میشوند.
Coordinating Conjunctions
کلمات ربط هماهنگی توانایی برقراری ارتباط بین کلمات، ترکیبها و جملهوارهها را دارند. (بین جملات به کار نمیروند). در جدول زیر لیستی از کلمات ربط هماهنگی را میبینید.
for |
and |
nor |
but |
or |
yet |
so |
Correlative Conjunctions
کلمات ربط دوتایی توانایی برقراری ارتباط بین دو عنصر از یک جمله که نقش یکسانی داشته باشند (مثلا دو اسم) را دارند و همیشه از دو کلمه تشکیل شدهاند. در جدول زیر لیستی از کلمات ربط دوتایی را میبینید.
both…and |
not…but |
either…or |
neither…nor |
whether…or |
as…as |
not only…but also |
Subordinating Conjunctions
کلمات ربط تبعیت توانایی برقراری یک نوع ارتباط بین یک جملهواره وابسته و یک جملهواره مستقل را دارند. در جدول زیر لیستی از کلمات ربط تبعیت را میبینید.
After |
if |
though |
although |
that |
where |
if only |
till |
as |
in order that |
than |
before |
unless |
as if |
now that |
until |
while |
so that |
as long as |
once |
when |
as though |
wherever |
whereas |
rather than |
whenever |
because |
since |
even though |
even if |
Linking Adverbs and Transition Words
قیود ربطی و کلمات انتقالی به منظور برقراری ارتباط بین دو جمله یا بین دو جملهواره یا دو پاراگراف استفاده میشوند. در جدول زیر لیستی از قیود ربطی و کلمات انتقالی را میبینید.
accordingly |
however |
nonetheless |
also |
therefore |
indeed |
otherwise |
besides |
instead |
hence |
similarly |
consequently |
likewise |
still |
next |
conversely |
meanwhile |
subsequently |
finally |
thus |
then |
furthermore |
nevertheless |
moreover |
تاکید میشود که این مطلب تنها لیستی از مهمترین کانکتورهایی است که باید یاد بگیرید. حتما خودتان به کمک یک دیکشنری کامل و معتبر کاربردهای هریک در نوشتن و صحبت کردن را بررسی کرده و آنها را یاد بگیرید.
دانلود مراجع لغات ضروری تافل که در این مطلب معرفی شدند با لینک مستقیم:
– ۵۰۴ Absolutely Essential Words
– Essential Words for the TOEFL
– ۴۰۰ Must Have Words for the TOEFL
– Academic Word List (Longman Dictionary of Contemporary English)
آیا ۱۱۰۰ words you need to know توصیه میشه برای تافل؟؟؟؟؟؟؟؟
به شخصه موافق مطالعه این کتاب برای تافل نیستم.
آیا مطالعه ۴۰۰۰ لغت ضروری که در ۶ جلد است را برای تافل توصیه می کنید؟
منبع خوبی هست، ولی به خاطر حجم زیاد لزومی نداره. منابع همین مطلب کافی هست
سلام.
خیلی خیلی مفید بود.
بی نهایت سپاسگذارم.
با آرزوی بهترین ها…