در این مطلب، تجربه برخی از دوستان در جلسه امتحان تافل (TOEFL) مطرح شده و توضیحاتی دربارهی راههای پیشگیری از مشکلات احتمالی در این روز مهم داده میشود.
توجه: تنها برخی از عزیزانی که تجربه خودشون رو برای بنده ارسال کردند از شاگردان بنده بودند. برخی از دوستان هم که محبت کردند و تجربه خودشون رو برای بنده فرستادند ولی به دلیل شباهت با تجربه دیگر دوستان و برای جلوگیری از تکرار در این مطلب گنجانده نشد. تجربههای جدیدتر در ابتدای متن آورده شده اند.
شما نیز تجربه خود یا دوستانتان از آزمون تافل را با دیگران به اشتراک بگذارید. کافی است مطلب خود را در تلگرام برای بنده ارسال کنید.
⭕️TOEFL8AM⭕️
خانم جواهری
نمره R26 L26 S23 W26 O101
تاریخ آزمون: دسامبر ۲۰۱۸
دانلود فایل پی دی اف تجربه خانم جواهری
⭕️TOEFL8AM⭕️
آقای مسعودی
نمره R26 L25 S22 W24 O97
تاریخ آزمون: ۲ ژوئن ۲۰۱۸
سلام
در کل مشکل من برای تافل کمبود وقت و داشتن مشغله زیاد بود که بهم اجازه نمیداد بتونم خیلی وقت بزارم برای خوندن. به خاطر همین مشغلهها بود که یه بار آزمونم رو عقب انداختم و حتی بار دوم هم میخواستم این کار رو بکنم. اما با توصیه جناب مهندس محمودی، خوشبختانه این کار رو نکردم. در کل من برای آزمون حدود سه هفته وقت گذاشتم که شامل ساعات بعد از کار و آخر هفته ها میشد. اما همون زمانها رو با کمک آقای مهندس خیلی خوب و با تمرکز بالا خوندم.
من کل نمره تافلم رو به دلایلی که میگم مدیون مهندس محمودی هستم:
۱٫ من صفر تا صد تافل رو با سیستم مهندس پیش رفتم. یعنی تنها منبعی که برای تافل داشتم ویدیوهای TOEFL8AM بود. که واقعا اگر کسی به دقت این ویدیوها رو نگاه کنه و به کارایی که میگه عمل کنه، حتما موفق میشه. خود من قبل از دیدن ویدیوها فقط میدونستم که تافل یه آزمونیه که ۱۲۰ امتیاز داره و چهار تا مهارت شما توش سنجیده میشه. ویدیوها بسیار جامع و کامل بودن.
۲٫ با توجه به تجربه بسیار زیاد مهندس محمودی در زمینه تافل، کل سوالاتی که داشتم رو جواب دادند و مشکلات و نگرانیهایی که داشتم رو برطرف کردند. به عنوان مثال من تو سوال اول اسپیکینگ وقت کم میآوردم و یه روز ازشون پرسیدم که میتونم فقط یه مثال بیارم؟ ایشون هم به شدت تاکید کرد که نه اینکار رو نکن و مثال آورد که جدیدا از شما یکی از مزایا و یکی از معایب رو میخوان و احتمال داره اینجوری به تک مثال عادت کنی و نتونی جواب سوال رو بدی. اتفاقا تو روز امتحان سوال ما همونجوری اومد که آقای مهندس پیش بینی کرده بود و من هم جواب خوبی بهش دادم. من پیشنهاد میکنم که کلیه نکاتی که مهندس محمودی میگه رو مو به مو اجرا کنید. چون برای موفقیت تو این آزمون، همون نکات کفایت میکنن. یا اینکه من بعد از جواب دادن به سوالات ریدینگ خیلی خسته میشدم و تمرکزم رو از دست میدادم. واسه همین مهندس گفتند که فشار امتحان رو با زدن دو تا ریدینگ پشت هم یا زدن ریدینگ و لیسنینگ پشت هم یا انجام کامل امتحان تمرین کنم. که خوشبختانه این خیلی به من کمک کرد تا بتونم تمرکزم رو بعد از یه ریدینگ بسیار سخت و لیسنینگ لانگ حفظ کنم.
۳٫ تصحیحات رایتینگ و اسپیکینگ کمک خیلی زیادی به من کردن. تو تصحیح رایتینگ و اسپیکینگه که نقاط قوت و ضعف شما مشخص میشه و مهمتر از همه برای تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف راهکارهای بسیار موثری ارائه میشه. باز هم بهتون توصیه میکنم که نکات رو بسیار جدی بگیرید. چون تنها دلیلی که من رایتینگ رو ۲۴ گرفتم و نتونستم نمرم رو به صد برسونم، جدی نگرفتن یکی از همین نکات تو رایتینگ اول بود. اینکه نباید راجع به متن کلی گویی کنم. نکته جالب در مورد تصحیحات اینه که علاوه بر اینکه این همه نکته خوب داره و کمک میکنه در بهبود مهارت های شما، اینه که جناب مهندس خیلی سریع تصحیح هارو انجام میدن. یعنی دقیقا بلافاصله بعد از ارسال نوشته یا فایل صوتی، تصحیحات انجام میشه و اصلا منتظر نمیمونید.
۴٫ اعتماد به نفسی که آقای مهندس بهم داد و اجازه نداد دوباره آزمون رو عقب بندازم. من چون وقت کافی برای خوندن نداشتم، روزهای آخر به شدت استرس گرفته بودم و ناامید شده بودم. اما هر موقع که این حس به سراغم میومد، با مهندس صحبت میکردم و انرژی لازم و حس مثبت رو ازشون میگرفتم.
راجع به مرکز معرفت هم باید بگم که این مرکز یه جای خلوت و جمع و جوره. در کل ۱۴-۱۵ نفر ظرفیت داره. به همین دلیل مراحل شروع امتحان خیلی زود انجام میشه و اصلا معطل نمیشین. برخورد مسئولین بسیار خوبه و همه تلاششون رو میکنن که همه با هم امتحان رو شروع کنن. قوانین رو کامل رعایت میکنن و هیچی با خودتون نمیتونین ببرین داخل. دو تا مداد تراش شده و سه تا کاغذ در اختیارتون میزارن و در زمان استراحت مدادها مجددا تراش میشن و کاغذا رو اگر خواستین عوض میکنن. البته در این زمان به کیف و موبایل و غیره دسترسی دارین و کیک و شیر هم میدن. تعدا نفرات کم یکی از مزایای این مرکز هست. شما صدای بقیه رو میشنوین چون پارتیشن بندی نداره اما حداقل من خودم اصلا اذیت نشدم چون تعداد کم بود و آمادگی این موضوع رو داشتم (باز هم به لطف راهنمایی های مهندس محمودی). میزهای کوچیکی داره که شاید یه کمی اذیت کنن. اما من چون همیشه برگه ها رو از وسط تا میزدم واسه نت نوشتن، مشکلی نداشتم. در کل من از این مرکز راضی بودم.
⭕️TOEFL8AM⭕️
آقای میرزایی
نمره R29 L30 S24 W26 O108
تاریخ آزمون: ۲۸ ژانویه
جناب مهندس برای من ۶ تا رایتینگ مستقل تصحیح کردند. من احساس میکردم نیاز دارم حتما نظر یک استاد با تجربه رو در مورد نوشتنم بدونم. خیلی راحت با سرچ “تصحیح رایتینگ تافل” سایت شون رو پیدا کردم و بعد از نمونه های تصحیح شده ای که گذاشته بودند و نظرات سایر دوستان که همگی نمره عالی گرفته بودند، تصمیم گرفتم یک رایتینگ بفرستم. بعد رایتینگ اول، اینقدر کیفیت تصحیح شون خوب بود که تصمیم گرفتم ۵ تا رایتینگ دیگه بفرستم. با همین ۶تا رایتینگ تمام اشکالاتم رو متوجه شدم و نکته هایی که فرمودن رو چند بار مرور کردم برای خودم. در کل هم ۱۱تا رایتینگ نوشتم. ایشون علاوه بر تصحیح، همیشه با حوصله سوال هام رو هم جواب میدادن که وظیفه شون نبود. من واقعا خیلی راضی بودم از خدماتشون و حتما توصیه می کنم به سایر دوستان که از خدمات ایشون استفاده کنند. یک اشتباهی که کردم این بود که دیر رفتم سراغ رایتینگ و اسپیکینگ. دلیل اصلی ش هم این بود چون سلف استادی میخوندم، اعتماد به نفس لازم رو نداشتم که شروع کنم. آقای مهندس به من اعتماد به نفسی که نیاز داشتم رو دادن تا خیالم از بابت نوشتن راحت باشه. روز امتحان دلیل دوم خیلی دیر به ذهنم رسید و دلیل خوبی هم نبود. یه جورایی تکرار کردم خودم رو. به نظرم مشکلم این بود که کم رایتینگ نوشتم و کم رایتینگ خوندم. اگر یه دلیل خوب به ذهنم می رسید مطمئنم میتونستم حتی ۳۰ بشم.
⭕️TOEFL8AM⭕️
آقای معتمدی
نمره R26 L20 S22 W24 O92
تاریخ آزمون: ۱۴ اکتبر ۲۰۱۷
دوستان من در سنتر اصفهان تافل دادم و خواستم مشکلاتی که روز آزمون داشتم رو بگم شاید براتون مفید باشه:
۱-به خاطر قانون جدید ETS و فایل صوتی که تک تک افراد باید قبل از آزمون ضبط کنن، آزمونا با تاخیر شروع میشه که بسته به سنتر مقدارش متفاوته. روز تافل من آزمون با بیش از ۱ ساعت تاخیر شروع شد که باعث شد هم خسته بشم و هم کمی عصبی.
توصیه من : خیلی زود نرید سنتر و این آمادگی ذهنی رو از قبل داشته باشید که آزمون با تاخیر شروع میشه
۲- نوع چینش سیستم ها در سنتر اصفهان مثل لابراتوارهای زبان بود و سیستم ها به صورت خطی وسط سالن بودند، در حالی که بعضی جاها مثل امیربهادر دور تا دور سالن و به سمت دیوار هست. شاید این قضیه برا بعضی زیاد مهم نباشه ولی برای من حالت دوم (امیربهادر) خیلی راحت تر بود و حواسم کمتر پرت میشد.(من آزمایشی امیربهادر دادم)
توصیه من : از قبل در مورد شرایط سنتر اطلاعاتی کسب کنید.
۳- موقع امتحان به خاطر مشکلاتی که پیش میاد و یا بی ملاحظگی دیگران، گهگاه سرصداهایی یا حرکتایی میشه که میتونه باعث حواس پرتی بشه. مثلا وقتی من داشتم لیسنینگ میزدم نفر جلویی من دچار مشکل شد و مراقب چند دقیقه ای با سیستم اون کار کرد تا درست شد و در حین درست کردن گاهی صحبت میکردن. این حواس منو پرت کرد و باعث شد اون لکچر رو خراب کنم. من توی خونه همه TPO ها رو توی اتاق و شرایط کاملا بی سر و صدا تمرین میکردم.
توصیه من: حتما بعضی TPO ها رو توی مکان های همگانی و عومی مثل کتابخونه های عمومی یا سالن مطالعه دانشگاه ها تمرین کنید که به سروصدا عادت کنید و در صورت وجود سر و صدا و مشکل هنگام آزمون، حواستون پرت نشه.
۴- قبل از شروع آزمون و بین قسمت های مختلف متونی میاد که شما باید continue بزنید. من روی این قسمتا خیلی ایستادم و فک کنم چند دقیقه ای دیرتر از بقیه شروع کردم. این باعث شد من دیرتر از بقیه تموم کنم و آخر دست و وقتی لکچر آخر رو گوش میدادم بقیه در حال ترک سالن بودن و سر وصدای اونا بازم تمرکز منو به هم زد و یکی دیگع از علل خراب کردن لیسنینگ من همین بود.
توصیه من: این قسمتا رو زودتر رد کنید. فقط مقدار خیلی کمی در حد چندتا نفس عمیق روی اینا بمونید.
۵- این مورد شاید برای خیلی ها زیاد مهم نباشه ولی برا من تاثیر داشت. TPO ای که من کار میکردم فونت متوسط داشت و خطوط فاصله خوبی داشتند و بین ۲ پاراگراف یه خط خالی بود. ولی موقع امتحان ریدینگ ها فونت خیلی درشتی داشتن و خطوط خیلی نزدیک هم بودند و بین پاراگراف ها هم خط خالی نبود و در کل خیلی گیج کننده به نظر میرسید. من تا چند دقیقه به مشکل برخوردم و اذیت بودم با اون شکل و حتی از مراقب خواستم بیاد و قضیه رو بهش گفتم که البته گفت نمیشه کاریش کرد. البته متنای بعد دیگه عادت کردم و مشکلی نبود. ولی چند دقیقه اول و اومدن مراقب یکم از وقتمو تلف کرد و بهم استرس داد.
توصیه من: چندتا از TPO ها رو با اندازه فونتای متفاوت یا با نسخه های دیگه TPO کار کنید که به یه شکل خاص عادت نکنید.
۶- هرگز به احساستون در مورد خراب کردن یک قسمت توجه نکنید. زیرا باعث میشه بقیه قسمتا رو هم از دست بدید. من سرجلسه فک میکردم ریدینگ رو خیلی خراب کردم و همین روی لیسنینگ من تاثیر منفی گذاشت. در صورتی که بعد از اومدن نمره دیدم ۲۶ شدم که برام خیلی خوب بود. بنابراین بعد از اتمام هر بخش اصلا به نتیجش فک نکنید و ناامید نشین. با قدرت قسمتای دیگه رو ادامه بدید و بدونید حتی با خراب کردن یک یا چند قسمت بازم میشه نمره کافی رو بدست آورد.
⭕️TOEFL8AM⭕️
آقای شیرانی
نمره R26 L21 S26 W27 O100
تاریخ آزمون: ۱۴ اکتبر ۲۰۱۷
با سلام
خب من سنتر صنعتی اصفهان بودم و سنتر خوبی هست به نظرم. یه مدتی طول کشید تا بچه ها را رجیستر کنن. فکر میکنم این مدت نسبتا طولانی رجیستر شدن یه مقدار بچه ها را خسته کرد. خب امتحان که شروع شد من ریدینگم لانگ بود و ریدینگ اول (که تصحیح نشد) بسیار سخت بود و من ۲۰ دقیقه که گذشت رفتم ریدینگ بعدی درحالی که چند سوال از ریدینگ اول باقی مونده بود. به نظر من بیش از ۲۰ دقیقه روی هیچ ریدینگی وقت نگذارید به این امید که بعدی ها رو توی ۱۵ دقیقه بزنید. برید ریدینگ بعدی و بعدا اگر وقت اضافه اوردید برگردید. من به دلیل استرس شاید، خودم سر جلسه فهمیدم که مثل تی پی او ها نیست عملکردم توی ریدینگ(میانگین تی پی او ها ۲۸) ولی خب خیلی بد هم نشد.
بعد لیسنینگ که شروع شد ، واقعا سخت تر از تی پی او ها بود برام و من فکر میکنم دلیل این که نمره لیسنینگم کم شد این بودش که من بیشتر از این که حواسم روی لیسنینگ باشه ، روی سختی این بخش بود و هی فکر میکردم وای بدبخت شدم و اینا پس باید آدم تمرکزشو حفظ کنه و فقط به متریال آزمون تمرکز کنه به جای فکر کردن به نتیجه. خب ما بعد از لیسنینگ که میدونستیم خیلی بد دادیم رفتیم بریک.
و بعد که اسپیکینگ شروع شد ، من واقعا هنگ بودم و همه حواسم به این بود که ریدیگ ایده آل عمل نکرده ام و لیسنینگی که افتضاح عمل کردم به خاطر همین اسپیکینگ رو با استرس بسیار زیاد گفتم و صدای بقیه هم واقعا اذیت میکرد به اضافه اینکه صدای خودمم واضح نمیشنیدم به خاطر صدای بلند بقیه و هدفون (انگار داشتم زیر آب حرف میزدم) و بعد از امتحان فکر میکردم اسپیکینگ ۲۰ بشم که نتیجه برای خودمم عجیب بود.
رایتینگ که رسیدیم گفتم من که ۳ بخش قبلو خراب کردم اینو حداقل با ارامش و تمرکز امتحان بدم . اینو واقعا با ارامش انجام دادم و تسک اول رو سعی کردم خوب بنویسم حدود ۲۵۰ تا نوشتم برای این تسک. این تسک رو Good گرفتم ولی فکر میکنم کسر نمره به خاطر همین تسک باشه چون دلیل اول رو خیلی کلی گفتم. تسک دوم رو هم حدود ۴۵۰ کلمه نوشتم. چهار پاراگرافه و با personal experience به عنوان ساپورت دلایلم. من ابتدا رایتینگم تمپلیتی بود و اشکالاتی داشتم چند سری رایتینگی که مهندس محمودی تصحیح کردن برام نکات واقعا مفیدی یاد گرفتم که توی ذهنم بود نکاتش موقع نوشتن رایتینگ. تسک دومم هم Good شدم.
نکته اخر اینکه به نظر من کسی که از لحاظ روحی روانی خودشو کنترل کنه سر جلسه ، خیلی خیلی نتیجه خوبی میتونه بگیره.
با ارزوی موفقیت برای همه
یکی از نکات بسیار مهم این است که نمره شما در نهایت با توجه به عملکرد دیگر داوطلبان تعدیل میشود. پس سختی سوالات نباید باعث نا امیدی شما شود چرا که سختی آن برای همه است. طبق تجربه، گرفتن نمره بالا در امتحانات سختتر، راحت تر هم هست.
☑️ بیشتر بخوانید: روش تخمین نمره واقعی آزمون تافل
نکته قابل توجه دیگر، بحث سر و صدا و مزاحمت در طول قسمت اسپیکینگ است که مطلب جدیدی نیست و باید خود را برای آن آماده کنید.
⭕️TOEFL8AM⭕️
خانم بیاتی
نمره: R29 L30 S23 W29 O111
تاریخ آزمون: ۱۶ سپتامبر ۲۰۱۷
من تو یه سنتر کوچیک تو لاس وگاس امتحان دادم که تعداد بچه ها توش کمتر از ۲۰ نفر بود. ۲ تا ID میخواست، گواهینامه و پاسپورت من بردم. میشد خوراکی آورد و توی کمد گذاشت و توی برک ازش استفاده کرد. میشد وسط امتحان هم بیرون اومد و استراحت کرد و برگشت ولی زمان متوقف نمیشد به جز اون ۱۰ دقیقه بین لیسنینگ و اسپیکینگ. البته هربار باید ID نشون میدادیم و بازرسی بدنی میشدیم. اینجا همه با هم شروع نکردن و هرکس میرسید شروع میکرد و من حدود یک ربع زودتر شروع کردم و این قضیه مشکلزا شد چون موقع ریدینگ تازه بقیه داشتن میومدن و تمرکزم به هم ریخته بود. اونجا دوتا هدفون بود، یکی که برای گوش کردن به لیسنینگ و یکی از برای نشنیدن صدای اطراف موقعی مثلا ریدینگ که خیلی کمک میکرد.
یکی از مشکلای من یکی از چشمام دچار عفونت شده بود و این خیلی بهم استرس میداد. اون برنامه های ۲ ۳ روز آخرم نرسیدم به همین خاطر انجام بدم، چون میخواستم لغات ریدینگهارو مرور کنم چون قبلش نمیرسیدم مرور کنم لغتهارو. امتحان آزمایشی اینجا نبود و من TPO 50 رو به صورت امتحان خواستم از خودم بگیرم که باز به خاطر چشمم این کارو نکردم. ولی خداروشکر مشکلی هنگام امتحان پیش نیومد.
موقع امتحان برای adjust شدن میکروفون صدای بوقی برام پخش نشد و یهو دیدم پیغام این اومده که میکروفون شما adjust شد که خیلی بهم استرس داد چون نه صدایی نمیشنیدم و اینکه صدام هم adjust نشده بود. اطلاع دادم به مسئول امتحان و اومد و سیستم رو ریست کرد وقتی دوباره بالا اومد یهو از ریدینگ شروع شد و باز بیشتر به من استرس داد. به همین خاطر سر متن اول خیلی به مشکل خوردم و استرسم مرتب بیشتر میشد. طوری که سر متن اول دوتا از سوالا رو اصلا نرسیدم جواب بدم. سر متنهای بعدی جبران کردم و برگشتم و اون دو سوال متن اول رو دوباره زدم.
لیسنینگ که شروع شد من صدایی نشنیدم و هرکاری کردند درست نشد و جای منو عوض کردند و باز کلی استرس بهم داد. ولی تو سیستم جدید من از لیسنینگ شروع کردم در حالی که بقیه داشتند اسپیکینگ میگفتند و خیلی صداشون منو اذیت کرد موقع لیسنینگ. کاملا اعتماد به نفس خودمو از دست داده بودم.
سوال اول اسپیکینگ خیلی عجیب بود برام چون گفته بود کدوم یکی از اینها “کمتر غیر قابل تحمله” و دوتا قید منفی خیلی فهمیدن جمله رو سخت کرده بود، طوری که من کل اون ۱۵ ثانیه زمان فکر کردن رو داشتم سوال رو میخوندم و مطمئن شم درست فهمیدم. صدای اطرافیان هم خیلی اذیتم میکرد چون قبلا براش تمرین نکرده بودم و خیلی برام مشکزا بود.
برای رایتینگ که دوتا ساختار مشخص تو ذهنم داشتم که از قبل با تمرین و تصحیحا کاملا برام مشخص شده بود و خیلی خوب نوشتم رایتینگهارو و تونستم هرکدومو یه دور مرور کنم و اشکالات واضح رو بگیرم. برای تسک اول ۳۵۰ لغت و برای تسک دوم ۴۰۰ لغت نوشتم.
مشکلاتی که خانم بیاتی اشاره کردند کاملا عادی هست (جتی برای سنتر لاس وگاس) و برای داوطلبان زیادی پیش آمده که تا جایی که من اطلاع دارم همگی رفع شده و حقی از کسی ضایع نشده. در بدترین شرایط امکان شرکت در امتحان در زمان دیگری رو برای داوطلب فراهم میکنند.
در مورد سوال اول اسپیکینگ دقت کنید که شما به هیچ وجه از کلمات agree/disagree استفاده نکنید و خود ایده اصلی را بیان کنید تا از این قبلی مشکلات مربوط به فهم مثبت یا منفی بودن کل سوال نداشته باشید. مثلا در جواب سوالی که گفته کدام یک “کمتر غیر قابل تحمل است؟” شما میتونین بگین “فلان مورد قابل تحملتر است.” یا “فلان مورد غیر قابل تحملتر است.” که در این صورت نیازی به دقت به مثبت یا منفی بودن سوال هم نیست.
⭕️TOEFL8AM⭕️
آقای قوامی
نمره: R28 L30 S26 W28 O112
تاریخ آزمون: ۹ سپتامبر ۲۰۱۷
ریدینگ: بنده حین تحصیل کتاب ها و مقالات رو به زبان اصلی میخوندم و این تاثیر قابل توجهی در بهبود درک مطلب من داشت. برای لغت کتاب های ۵۰۴، essential words، ۴۰۰ و ۱۲۱۲ رو با جعبه لایتنر خوندم. به نظرم سطح ریدینگ آزمون اصلی از تی پی اوها بالاتر بود ولی سوالات لغت آسون تر از تی پی او ها بود. ریدینگ من لانگ بود و دو تا از ریدینگ ها هم شکل داشت که به درک بهتر متن خیلی کمک کرد.
لیسنینگ: من طی چند سال اخیر فیلم زبان اصلی زیاد دیده بودم و همین باعث شده بود که لیسنینگم تقویت بشه. جالبه که من تا حالا لیسنینگ رو تو تی پی او ها ۳۰ نزده بودم! سطح لیسنینگ تو آزمون اصلی در حد همون تی پی اوها و حتی شاید کمی راحت تر از اون ها بود. اخیرا دوستان میگن که گزینه های سوالات لیسنینگ خیلی به هم نزدیک شده، ولی من به شخصه تفاوت چشمگیری بین لیسنینگ تی پی اوها و آزمون اصلی احساس نکردم.
اسپیکینگ: میتونم بگم که نمره اسپیکینگم رو واقعا مدیون همون فیلم های زبان اصلی هستم. این فیلم ها به بهبود intonation من خیلی خیلی کمک کرد و باعث شد که آهنگ حرف زدنم و بالا و پایین کردن صدام موقع صحبت کردن خیلی شبیه آدم های native بشه. همچنین تلفظ صحیح لغاتی که با جعبه لایتنر میخوندم رو از دیکشنری لانگمن یاد میگرفتم. با اینکه intonation و تلفظ خوبی داشتم ولی اوایل مکث هام خیلی طولانی بود. در این حد که شاید تا ۳۰ بار صدای خودم رو برای یک تسک اسپیکینگ ضبط میکردم تا به اون حالت ایده آل خودم (بدون مکث، بدون غلط گرامری و انتقال بیشترین اطلاعات ممکن) برسم. اواخر تعداد ضبط هام به ۱۰ تا کاهش پیدا کرد. به نظرم سرعت پیشرفت اسپیکینگ خیلی آهسته هست، پس توصیه ام به دوستانی که در این مهارت مشکل دارند این هست که صبور باشن و دست از تمرین نکشن، حتما پیشرفت رو احساس خواهند کرد. با توجه به اینکه من مشکل اساسی با brainstorm داشتم، سر تسک ۱ اسپیکینگ یک دلیل آوردم و تا حدودی support کردم، ولی متاسفانه دلیل دیگه ای به ذهنم نرسید و تقریبا ۱۵ ثانیه آخر رو هیچی نگفتم! بعد این شروع بد سعی کردم روحیه ام رو حفظ کنم، تسک های بعدی از نظر خودم قابل قبول بود، و اینکه تو تسک ۶ به خاطر صحبت کردن بیش از حد در مورد جزئیات نتونستم قسمتی از مطالب اصلی رو بگم. به نظرم چند تا نکته برای گرفتن نمره خوب تو اسپیکینگ خیلی مهمه: یکی intonation (با یک تن صدای ثابت حرف نزنید)، یکی تلفظ صحیح و مهم تر از همه حفظ آرامش! من اصلا از لغات یا گرامرهای خیلی پیچیده و خفن تو اسپیکینگ هام استفاده نکردم. پس نگران این موضوع نباشید.
رایتینگ: کلا زیاد با تسک ۱ مشکل نداشتم، ولی تسک ۲ رایتینگ برای من یکی از سخت ترین بخش های تافل بود! من کلا مشکل اساسی با brainstorming داشتم و این باعث میشد کم یا غیرمنسجم بنویسم، دو هفته مونده به آزمون، شروع کردم فایل هایی که مربوط به brainstrom هست رو خوندم، هفته آخر هر روزی یک رایتینگ مینوشتم و میدادم تصحیح بشه. موضوع دیگه ای که به نظرم تو رایتینگ خیلی مهم هست استفاده از collocationهاست. من تعدادی collocation ساده از کتاب collocation in use (advance) استخراج کردم و حفظشون کردم و خوشبختانه سر آزمون تونستم بیشتر از ده تاشون رو تو رایتینگ تسک ۲ استفاده کنم. پس حتما توصیه میکنم که از collocationها غافل نشید. لغاتی هم که استفاده میکردم خیلی پیچیده نبود. سر آزمون حدود ۳۲۰ کلمه برای تسک ۱ و تقریبا ۴۷۰ کلمه (با دو تا پاراگراف بادی) برای تسک ۲ نوشتم. نکته آخر و به نظرم بسیار مهم در مورد تسک ۲ این هست که سوال آزمون ما و همچنین آزمونی که یک هفته بعد آزمون ما برگزار شد، در آزمون های چند سال اخیر عینا تکرار شده بود. پس توصیه ام اینه که به جای تمرین با موضوعات تی پی اوها، با موضوعات سال های اخیر تمرین کنید. اگر هم وقتتون محدود هست لااقل سعی کنین برای سوالات سال های اخیر brainstorm کنین تا سر جلسه وقتتون سر این قضیه زیاد تلف نشه.
یکی از مواردی که بنده هم همیشه تاکید دارم همین حفظ آرامش در قسمت اسپیکینگ هست. توجه کنید که حتی اگر یک یا دوتا سوال رو هم خراب کردین باز فرصت گرفتن نمره خوب دارین و این موضوع نباید تاثیری روی عملکردتون توی بقیه سوالات داشته باشه.
یک نکته بسیار خوب دیگه از این صحبتها دقت به تلفظ صحیح لغات هنگام خوندن واژگان هست که بسیار در اسپیکینگ کمک میکنه.
در مورد میزان سختی سوالات ریدینگ و لیسنینگ هم صحبتهای زیادی میشه ولی توجه نکنید و آگاه باشید که حتی اگر با سوالات سختتری نسبت به TPOهای اخیر مواجه شدید، معنی آن کم شدن نمره نیست. چرا که نمره روی نمودار میره و در صورت پایین بودن میانگین به نمره تون اضافه میشه. موارد زیادی رو بنده مواجه شدم که مطمئن بودند ۳ یا حتی ۴ غلط داشتند در ریدینگ و نمره ۳۰ هم گرفتند.
در مورد رایتینگ نکته بسیار مهم امکان تکرار سوالات هست. بخوانید: نمونه سوالات آزمونهای اخیر تافل
⭕️TOEFL8AM⭕️
خانم مدرسی
نمره: R28 L30 S22 W26 O106
تاریخ آزمون: ۱۲ آگوست ۲۰۱۷
ریدینگ: ریدینگ از نظر من از سطح سوالات تی پی او ها یکم پایین تر بود از این جهت که گزینه ها مشخص تر بودن و حجم اطلاعاتی که توی هر ریدینگ بود کمتر بود و البته ریدینگ دوم در مورد یه تمدن تو تایلند بود که عکس یه نقشه داشت تو ریدینگ و همین یکم سختش کرده بود… کلا چیز خاصی نداشت و آسون بود.
لیسنینگ: خیلی آسون بود خیلی خوب و راحت حرف میزدن البته چیزی که بود من چون لیسنینگم لانگ خورده بود یکم وسطش خسته شدم و ست آخر رو که اتفاقا سخت تر هم بود رو نتونستم خوب تموم کنم ولی لهجه ها و سرعت حرف زدنا آسون بود ….
اسپیکینگ: به نظرم سخت ترین قسمت امتحان ما بود و البته ممکنه اشتباه کنم … من زیاد راضی نبودم و چیزی که تو این قسمت خیلی اذیتم کرد این بود که من همیشه توی تی پی او ها مقدار زمان باقی مونده رو به صورت یه نوار که در حال پر شدن بود حدس میزدم ولی اینجا اینطور نبود و فقط ثانیه های باقی مونده رو نشون میداد که خیلی کوچیک نوشته بود وسط صفحه و بین چند تا نوشته دیگه واسه همین خیلی خیلی برام سخت شده بود که بفهمم چقدر وقت دارم چقد جزییات رو وارد شم یا نشم … و تمرکزم رو تایم خیلی باعث مکث کردنم شد
رایتینگ : تسک اول در مورد یه سری درخت بود که تو امریکا چند تا روش برا نابودیشون گفته بود و لکچرر رد میکرد اون سه تا… این تسک،خیلی اسون و روون بود و تسک دوم در مورد این بود که کمپانی ها واسه موفقیت باید پول زیادی واسه تبلیغات خرج کنن… من با اینکه برین استورم های زیادی رو کار کرده بودم تو این قسمت سه دقیقه فکر کردم و ایده ای به ذهنم نرسید تا اینکه به این نتیجه رسیدم که بهتره با دو تا راهکار پیشنهادی مخالفتم رو ساپورت کنم…کلا به نظرم به نکته ی خیلی مهم اینه که نباید خودمونو به یه شیوه ی ایده دادن محدود کنیم …
به نکاتی بسیار خوبی اشاره کردند ایشون. یکی اینکه برخی از ورژنهای TPO زمان باقیمانده در اسپیکینگ رو با نواری که پر میشه نشون میدن و این میتونه شمارو بد عادت کنه. چرا که، توی تافل فقط ثانیه باقیمانده رو میبینین.
نکته دیگه در مورد Brainstorming برای رایتینگ مستقل، که همونطور که ایشون فرمودند نباید ذهن خودتون رو محدود کنین به یک روش خاص یا یک سری ایده خاص. بهتره که راحت و ساده فکر کنین، نه به مسایل پیچیده. به یاد داشته باشید که معیار تصحیح این هست که شما چقدر خوب از دلیلتون حمایت کردین، نه اینکه چقدر دلیل خوبی آوردین.
⭕️TOEFL8AM⭕️
آقای مدنی
نمره: R26 L27 S23 W28 O104
تاریخ آزمون: ۵ آگوست ۲۰۱۷
پیش زمینه: کلاس زبان نرفته بودم ، زمانی هم که گذاشتم ۴ ماه بود که همزمان کار پاره وقت هم می کردم و هدفم هم نمره ۱۰۰ بود.
اشتباه من استفاده از کتاب لانگمن بود که بعد یک ماه وقتی با سوالات تافل مقایسه کنردم، متوچه شدم با تافل فاصله زیادی داره، به همین خاطر رهاش کردم و پایه وکبم رو قوی کردم. دوماه باقی مونده تی پی او ها رو کار کردم و و رایتینگ و اسپیکینگ رو تقویت کردم.
برای ریدینگ اگه زمانتون اجازه میده، قبل تی پی او ها اول استراتژی های ریدینگ رو بخونین و بعد تی پی او ها رو شروع کنین بهتره. من استراتژی هارو حین حل تی پی اوها یاد گرفتم. به نظرم ریدینگ رو راحت تر از بقیه بخش ها میشه بهبودش داد.
من نمی تونم حین گوش دادن نوت بردارم، به همین خاطر یه مدت مردد بودم که آیلتس بدم، اما سعی کرم که خیلی خوب گوش بدم، همون جوری که در مکالمات روزمره حرفهای بقیه تو ذهنمون می مونه، توی این قسمت هم به نظرم میشه بدون نوت برداشتن پیش رفت، حداقل برای من جواب داد. و البته فکر می کنم لکچرهایی که تو اون یه ماه گوش دادم خیلی کمک کرد.
اشتباه بعدی من تو زمینه تصحیح اسپییینگ و رایتینگ بود که خیلی دیر به فکرش افتادم و فقط به نوتفول اکتفا کرده بودم، اسپیکنینگ من بسیار ضعیف بود و هست، در حالی که بعد تصحیح ها فهمیدم به راحتی میشه نمره این قسمت رو افزایش داد، مثلا من نمی دونستم این مقدار تاکید رو مثال ها وجود داره تو تسک های ۱و۲ و کلی مقدمه الکی می گفتم، به هر حال اگه برمیگشتم عقب، روی این قسمت هدفمندتر تمرین می کردم. یه توصیه مهم هم اینه که حتما تو یه جای شلوغ انگلیسی صحبت کنید تا روز امتحان مشکلی براتون پیش نیاد.
یک هفته مونده به امتحان سه نوبت رایتینگ و اسپیکینگ های منو تصحیح کردند که حداقل باعث افزایش ۱۰ نمره ای من شد، احتمالا اگه زودتر این کار رو انجام میدادم، نتایج بهتری می گرفتم. برای رایتینگ هم من تسک اول رو خوب گوش می دادم و کم نوت می نوشتم، بعدش یه بار مرور می کردم و به نوت هام پروبال میدادم، یه ساختار مشخصی هم تو ذهنم بود که بر اون اساس می رفتم جلو. برای تسک دو، تا یک هفته مونده به امتحان، یه تمپلت ۲۰۰ کلمه ای داشتم که به نظرم خوب بود، اما تو یه هفته بر اساس کامنت ها کم کم تمپلت رو کامل حذف کردم و خیلی رو دلایل و مثال ها تاکید کردم، حجم کلماتم تو تی پی او ها ۵۵۰ بود که روز امتحان به ۴۵۰ رسید.
یک نکته جالب هم این بود که برای تسک دو قرار بود از بین دوتا استراتژی یکی رو انتخاب کنیم و بگیم چرا خوبه، دقیقه ۲۳ تسک من متوجه شدم که به جای حمایت از موردی که انتخاب کردم، تو سه تا پاراگراف توضیح دادم که چرا اون یکی مورد خیلی بده، به همین خاطر، توی پاراگراف آخر توضیح دادم که با توجه به دلایلی که گفتم، استفاده از اون استراتژی خیلی اشتباه و خیلی غیر معقوله و به همین خاطر این یکی روش پیشنهاد میشه
در کل نمره من، برای خودم قابل قبول هست، اما خب برای بعضی دوستان کم خواهد بود، اگر سطح توقعتون پایین هست مثل من، می تونین مطمئن باشین که با سطح زبان متوسط رو به پایین و با استفاده موثر از راهکارها، میشه نمره ای در این حد گرفت، سنتری هم که امتحان دادم سروصدا کاملا آزار دهنده بود و باعث شد دوبار حین اسپیکینگ من مکث طولانی داشته باشم پکه شاید تاثیرگذار بوده باشه. امیدوارم که موفق باشید.
نکته قابل توجه در این تجربه این بود که در سوالات دو گزینهای رایتینگ یا اسپیکینگ مستقل میتوان به راحتی به جای حمایت مستقیم از ایده خود، ایده مقابل آن را تخریب کرد و نتیجه گرفت که ایده دیگر بهتر است. نمونه بارز آن هم نمره ۲۸ آقای مدنی در رایتینگ است.
همانطور که ایشان هم اشاره کردند، تصحیح رایتینگها و اسپیکینگهای خود را به هفتههای آخر قبل از امتحان موکول نکنید. ممکن است اشکالات زیادی وجود داشته باشد که اگر در هفته آخر متوجه آنها شوید، روحیه خود را از دست دهید.
⭕️TOEFL8AM⭕️
آقای صمدیان
تاریخ آزمون: ۷ آگوست ۲۰۱۷
من در سنتر سنجش امتحان دادم. ریدینگ لانگ خوردم و اینکه ریدینگ ها در حد تی پی او ۴۵-۴۹ بود نه سختر. لیسنینگ ها هم در حد همون تی پی او ها بود ولی گزینهها بسیار نزدیک به هم و مفهومی. اسپیکینگ و رایتینگم مانند همون تی پی ها بود و من مشکلی نداشتم. در کل سخت ترین قسمت برای من لیسنینگ بود.
همونطور که ایشان اشاره کردند، سوالات آزمونهای اخیر در حد TPOهای آخر بوده و نه سختتر.
⭕️TOEFL8AM⭕️
خانم الهه
من اصفهان امتحان دادم چون شیراز موجود نبود. بنظرم یه نکته مهم برای کسایی که مشکل تمرکز دارن اینه که رو زمان بندی ریدینگ کار کنن تا زودتر تمام شه. لیسنینگ هم به طبع زودتر تمام میشه و زودتر از بقیه به استراحت میرن و برمیگردن و موقع اسپیکینگ صدای کسی مزاحمشون نمیشه. موقع. استراحت هم بنظرم پنج دقیقه رو صرف خوردن خوراکی کنید و پنج دقیقه ی بعد رو به سالن برگردین و تو ذهنتون یا برگه های چرک نویس چیزایی که میخواین یادتون بمونه رو بنویسین. با ارزوی موفقیت
پیشنهادی که ایشان در مورد تمرکز هنگام اسپیکینگ دادند یکی از راههای مناسب برای کسانی هست که میتونن با سرعت بیشتری به سوالات ریدینگ و لیسنینگ پاسخ دهند بدون اینکه تاثیر منفی در نمره شان داشته باشد. هرچند که باید به این نکته توجه داشت که ممکن است کسان دیگری هم در روز آزمون مثل شما عمل کنند.
⭕️TOEFL8AM⭕️
آقا و خانم پیرنیا
“مشکلاتی که باهاش مواجه شدیم عامه اش اینا بود؛ زمانبندی به خصوص در ریدینگ و اسپیکینگ، استرس و شلوغی و سر و صدای اطرافیان باعث شد که نکات تکنیکی فراموش بشن در اسپیکینگ. همینطور به علت عدم همزمانی همه مهارتها برای همه افراد، سر و صدا و استرس تا حدی به قسمت لیسنینگ هم وارد شد و باعث شد یک نکته مهم که در جندتا سوال آمد (که یکی از اون سوالات توی لیستنینگ ترکیبی بود) کلی امتیاز از دست رفت.
مهمترین نکته ای که برای ما قابل لمس سر امتحان بود اهمیت اعتماد به نفس در حفظ آرامش بود.
به طور خلاصه اینا رو تجربه کردیم:
– ارتباط مستقیم نمره نهایی با میزان تمرین.
– اهمیت بالای تجربه در مکالمه به زبان انگلیسی (به خصوص با افراد خارجی زبان) که بسیار به آدم اعتماد به نفس میده.
– انتظار هتل ۵ ستاره نداشتن از محل آزمون و این که از قبل با خودمان کنار بیاییم که بعضی مشکلات اجتناب ناپذیر هستند و نباید تمرکز را به هم بزنند.
– تکرار به تعداد بالای تمرینات گرامری.”
اولین نکته ای که این دوستان اشاره کردند بحث استرس و مشکلاتی هست که به خصوص در قسمت اسپیکینگ تافل بسیار شایع است. در این مطلب (غلبه بر استرس و اضطراب اسپیکینگ تافل) به طور کامل به این موضوع پرداخته شده است.
در مورد شلوغیها و سر و صدای جلسه آزمون نیز مواردی در مطلب (روش موفقیت در اسپیکینگ تافل) در قسمت “نکاتی که برای تمرین اسپیکینگ تافل باید مد نظر داشته باشید” مطرح شده است. که میتواند کمک زیادی به آماده شدن شما در این مورد داشته باشد.
یک مورد بسیار حیاتی دیگر در مورد تمرین است که این دوستان به آن اشاره کردهاند. به دلیل پیچیدگیهایی که قسمتهای مختلف آزمون دارد، و میتوان گفت که به کلی با هر آزمونی که در طول زندگیتان دادهاید متفاوت است، تمرین زیاد بسیار ضروری و حیاتی خواهد بود.
⭕️TOEFL8AM⭕️
آقای سلیمانی
“یک چیزی که من بهش توجه زیادی نکرده بودم مشکل سرعت تایپ بود. نتونستم حجم رایتینگ خوبی بنویسم و موقعی که داشتم تصحیح میکردم هم وقتم تموم شد و یکی از پاراگرافها ناقص رها شد. یه مشکل دیگه هم اینکه قرص زد استرس خورده بودم شب قبل از امتحان که باعث شده بود نتونم بخوابم و روز امتحان اصلا نتونستم تمرکز کنم. صبحانه درستی هم نخورده بودم و توی ریدینگ و لیسنینگ قندم افتاده بود اجازه هم نداشتم چیزی بخورم کاملا ضعف کرده بودم. همین باعث شد نمره لیسنینگ و ریدینگم هردو ۲۳ بشه درحالی که TPO هارو بالای ۲۶ یا ۲۷ میزدم همیشه.”
مشکل اولی که ایشون اشاره کردند مشکل بسیار مهمی است. بسیاری از داوطلبان تافل سرعت تایپ بالایی ندارند. همچنین برخی از داوطلبان عادت به تایپ کردن با کیبوردهای مرکز آزمون، ندارند. نکته اول اینکه تایپ کردن رایتینگ خود را با کیبوردهای لپتاپی تمرین نکنید. چرا که کیبوردهای لپتاپی کلیدهای تخت دارند ولی کیبوردهای مراکز تافل کلیدهای عمیقتر دارند. نکته بعدی اینکه سرعت تایپ شما اگر از حدی پایینتر باشد، یک مشکل اساسی است که میتواند تاثیر منفی بزرگی روی نمره رایتینگ شما بگذارد. پس حتما روی سرعت تایپ کردن خود تمرین کافی داشته باشید. اگر بتوانید حدود ۴۰۰ کلمه را در ۲۰ دقیقه تایپ کنید، سرعت تایپ شما برای تافل مناسب است.
نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید تصحیح کردن رایتینگ خودتان است. معمولا شما باید زمانی حدودا ۲ دقیقه ای را به این کار اختصاص دهید. عوض کردن اطلاعات اصلی و حیاتی رایتینگ در این زمان اصلا توصیه نمیشود، چرا که میتواند مشکلی که این دوست عزیز اشاره کردند را ایجاد کند. در این مطلب در مورد زمانبندی فکر کردن، نوشتن و تصحیح رایتینگ توضیح داده شده است: راحت در رایتینگ تافل حداقل ۲۴ بگیریم
مبحث دیگری که این عزیز اشاره کردند در مورد تاثیر منفی خوردن قرص ضد استرس بوده است که اگرچه از حیطه تخصص بنده خارج است، اما آن را توصیه نمیکنم. چرا که به خصوص دز نامناسب این قرصها میتواند تاثیر منفی روی تمرکز شما داشته باشد. با توجه به فرمایشات آقای سلیمانی، این قرص روی اشتهای ایشون هم تاثیر داشته است. دقت کنید که در هنگام برگزاری آزمون شما حق خوردن و نوشیدن هیچ چیز را ندارید. فقط در ۱۰ دقیقه زمان استراحت میتوانید این کار را انجام دهید.
⭕️TOEFL8AM⭕️
خانم بابامحمودی
“اول اینکه تافل پر استرس ترین آزمونی بود که به عمرم داده بودم. مهم ترین نکته همراه داشتن کارت ملی هست. خیلیا روز ازمون به خاطر نداشتن کارت ملی از ازمون محروم شدن. دومین نکته، تاااااا میتونین لیسنینگ کار کنین، چون توی سه تا تسک ازش استفاده میشه”
ایشون به چند نکته بسیار حیاتی اشاره کردند. اولین مطلب بحث استرس هست که در روز امتحان و به خصوص در قسمت اسپیکینگ برای بسیاری از داوطلبان مشکل زا است. در مطلب زیر راهکارهایی برای پیشگیری از اضطراب امتحان تافل به خصوص در قسمت اسپیکینگ مطرح شده است: غلبه بر استرس و اضطراب در اسپیکینگ تافل
نکته مهم بعدی بحث همراه داشتن مدارک شناسایی کافی است. بسیار بیشتر از آنچه فکر کنید بنده برخوردم با مواردی که در این مورد با مشکل مواجه شدند. توضیح مختصری در این مورد در این مطلب داده شده است: تافل چیست؟
نکته سوم هم همان واقعیتی است که برای کسب ۶۵ نمره از ۱۲۰ نمره تافل شما نیاز به استفاده از مهارت لیسنینگ خود دارید. در مطلبی جداگانه در این باره صحبت شده است که چگونه میتوان مهارت لیسنینگ خود را تقویت کرد و اینکه چرا حیاتیترین مهارت شما برای موفقیت در تافل مهارت لیسنینگ است: چگونه در لیسنینگ تافل ۲۷ بگیریم؟
⭕️TOEFL8AM⭕️
آقای احمدی
“در روز امتحان قبل از شروع سوالها اونجایی که صدای میکروفون تنظیم میشه کسی که کنار دستم نشسته بود پست سر هم تکرار میکرد “I live in Tehran” که باعث شد حواسم کامل پرت بشه و نتونم خوب صحبت کنم. فکر میکنم همین باعث شد میکروفونم خوب تنظیم نشه و تو اسپیکینگ هم نمره خوبی نگرفتم در نهایت. البته این که همین فرد موقع اسپیکینگ بلند صحبت میکرد هم خیلی حواسمو پرت کرد.”
بسیاری از شما اهمیت سوال اول که تاثیری در نمره تافل شما ندارد را نمیدانید. در واقع اگر در این سوال میکروفون شما با صدایتان خوب تنظیم نشود، ممکن است مثل ایشان برایتان مشکل ایجاد شود. فارغ از این موضوع، یکی از تلخ ترین مشکلاتی که در قسمت اسپیکینگ برای بسیاری از داوطلبان رخ میدهد همین مشکل عدم تمرکز به دلیل صدای بلند دیگران است. در این مطلب راهکارهایی برای پیشگیری از این مشکل مطرح شده است: روش موفقیت در اسپیکینگ تافل
⭕️TOEFL8AM⭕️
خانم سلیمانی
“برای خودم مشکلی پیش نیومد جز حالا یکم استرس که اونم با آزمونایی که از قبل شبیه سازی می کنن و بچه هام میتونن شرکت کنن، کمتر هم میشه. اما تجربه ای که یکی از دوستام براش پیش اومده بود این بود که روز آزمونشو اشتباه کرده بود. یعنی تاریخ شمسی و میلادی رو اشتباه کرده بود.”
بحث اول که در مورد شرکت در آزمونهای آزمایشی یا حتی شبیه سازی شرایط آزمون در منزل است که بنده هم قویا آن را توضیه میکنم. به خصوص در مورد سر و صدایی که در قسمت اسپیکینگ در محل برگزاری آزمون بوجود میآید، باید دقت ویژهای داشت. اما مورد دوم که اشتباه کردن تاریخ آزمون است، از آن مواردی است که فقط میتوان گفت: “لطفا دقت کنید”.
⭕️TOEFL8AM⭕️
خانم فلاحی
“من تا به حال ٢ بار تافل شرکت کردم و نمره اولم ٧٨ و نمره دومم ٨٨ شد. تجربه تلخی که سر ازمون اول داشتم این بود که Description هایی که قبل از شروع reading و listening میان رو زود skip کردم و بین reading و listening به خودم استراحت ندادم و سر listening خیلی ضعیف عمل کردم. به نظرم description بین reading و listening رو بذارین کامل کامپیوتر بخونه و یکم استراحت بدین حین این اتفاق به خودتون. سر ازمون دوم برعکس این موضوع اتفاق افتاد. انقد سر description های قبل reading و listening مکث کردم که زمان ازمون من طولانی تر از بقیه شد و وقتی من داشتم passage اخر listening رو گوش میکردم بقیه داشتن از جلسه برای استراحت بیرون میرفتن و حواس من پرت شد. بهتره یا یه جای خوب گوشه سالن پیدا کنید که اگر زمان ازمونتون طولانی تر از بقیه شد رفت و امدا اذیتتون نکنه یا زمان reading و listening رو نه خیلی طولانی و نه خیلی با سرعت طی کنید. آزمون زمانبندی شده تا جایی که میشه از خودتون ازمون زمان بندی شده بگیرید. سر تافل زمانبندی خیلی مهمه. من خیلی اطلاعاتم زیاده ولی سرعت کندی دارم. به خاطر سرعتم خیلی نمره از دست دادم.”
توانایی زمانبندی درست در تافل بسیار حیاتی است. موردی که ایشون مطرح کردند موردی است که برای بسیاری از داوطلبان رخ میدهد. درست است که تمامی دستورالعملهایی که در تافل پخش میشوند را از قبل میدانید. اما گذشتن سریع از آنها یا خارج شدن از فضای ذهنی آزمون هنگام پخش آنها هردو میتوانند به تمرکز شما در روز آزمون آسیب بزنند. از نظر بنده بهترین راه پیشگیری از این مشکلات شبیه سازی چندین و چند باره آزمون در منزل است. این کار به شما کمک میکند به تکنیک زمانبندی مناسب خودتان برسید و بتوانید آن را در روز آزمون اجرا کنید.
در مورد پیدا کردن یک نقطه خاص در سالن، اگر کنجی دنج را بتوانید انتخاب کنید که خیلی خوب است. اما در بیشتر مراکز برگزاری تافل، این کار امکان پذیر نبوده و شما مجبورید در سیستم مشخص شده برای خودتان امتحان بدهید. تمرین کردن در مکانهای عمومی (مثلا سایت کامپیوتر دانشگاه) میتواند به شما کمک کند به شرایطی که در این مواقع پیش میآید عادت کنید.
⭕️TOEFL8AM⭕️
خانم شبانی
“قسمت اسپیکینگ مطابق تمرینات انجام شده در کلاس و موارد منشن شده بود. رایتینگ دقیقا با روشی که تدریس شده بود نوشته شد و نمره خوبی هم گرفته شد.”
نظر ایشون نشان دهنده این موضوع است که آشنایی با طرز بیان سوالات و روش پاسخ دادن به آنها از قبل در تافل بسیار مهم است. در واقع سبک مطرح شدن سوالات و مواردی که از شما خواسته میشود در طول سالهای اخیر تغییر قابل توجهی نداشته و کاملا قابل انتظار است. این موضوع به خصوص در قسمت اسپیکینگ تافل مشهود است. برای اطلاعات بیشتر این قسمت را بخوانید: روش موفقیت در اسپیکینگ تافل
شما نیز تجربه خود یا دوستانتان از آزمون تافل را با دیگران به اشتراک بگذارید. کافی است مطلب خود را در تلگرام برای بنده ارسال کنید.