برای کسب نمرهی ۲۷ و بالاتر در ریدینگ (Reading) قبل از هرچیز نیاز دارید تا دانش گرامری و دامنه لغات کافی داشته باشید. پس از آن مهارت و تمرین در خواندن در کنار تکنیکهای پاسخگویی به انواع مختلف سوالاتی که در Reading تافل مطرح میشوند، اساسیترین مطالبی هستند که باید به آنها توجه داشته باشید.
مقدمه
در قسمت درک مطلب نوشتاری یا ریدینگ تافل، با سوالات بسیار متنوعی روبرو میشوید که هدف آنها ارزیابی توانایی شما در درک مطالب نوشته شده به زبان انگلیسی است. انواع سوالاتی که در قسمت ریدینگ تافل مطرح میشوند در مطالب قبلی معرفی شدهاند. در این مقاله اساسیترین دانش، مهارتها و استراتژیهایی که برای کسب نمرهای عالی در این بخش نیاز دارید را معرفی میکنیم. هرچند که کسب این دانش و مهارتها نیاز به تمرین کافی و راهنمایی تخصصی و دقیق دارد.
اولین نکتهای که باید توجه کنید این است که کسب مهارت در تمامی بخشهای تافل منوط به داشتن دانش کافی برای موفقیت در آن بخش است. به خصوص در ریدینگ که دامنه واژگان کافی نقشی حیاتی در موفقیت شما ایفا خواهد کرد. پس قبل از اینکه نگران مهارت خود در خواندن باشید، باید نگران دامنه لغات و دانش گرامری خود باشید.
تاثیر دامنه واژگان خوب در ریدینگ تافل
همانطور که در شکل مشخص است حدود ۲۴% از سوالات قسمت ریدینگ مستقیما دامنه لغات شما را هدف قرار میدهد. این بدان معنی است که حجم قابل توجهی از سوالات در این قسمت بدون واسطه از معنی لغات پرسیده میشود. اما آیا تنها در سوالاتی که معنی لغات را میپرسند به دامنه لغت خوب احتیاج است؟ طبیعتا جواب این سوال خیر است. تقریبا میتوان گفت که در تمامی قسمتهای تافل داشتن دامنه لغت خوب کمک بزرگی به شما خواهد کرد چرا که فهمیدن معنی و مفهوم یک جمله بدون دانستن مفهوم اکثر لغات آن اگر غیر ممکن نباشد، بسیار مشکل و زمانبر است.
آیا برای موفقیت در قسمت ریدینگ تافل نیاز به دانستن لغات تخصصی موضوعات احتمالی که در تافل مطرح میشود هست؟ خیر. چرا که لغات تخصصی مورد استفاده در متنها، یا در همان متن توضیح داده میشوند و یا اگر زیر آنها خط آبی کشیده شده است با کلیک بر روی آنها میتوانید توضیحی درباره مفهوم و معنیشان مشاهده کنید. بنابراین، شما به هیچ وجه نیاز ندارید که لغات تخصصی در زمینههای مختلف را یاد بگیرید. تنها باید دامنه لغات عمومی و آکادمیک مناسبی داشته باشید تا در فهمیدن جملات به مشکل برنخورید.
برای کسب دامنه لغات مناسب برای ریدینگ از چه منابعی استفاده کنیم؟
انواع گوناگونی از منابع لغت مختص تافل و به طور کلی در زبان انگلیسی وجود دارند که طبیعتا هیچ کس فرصت مطالعه همه آنها را ندارد. پس باید گلچینی از اساسیترین منابع واژگان تافل را یاد بگیرید.
☑️ بیشتر بخوانید: منابع لغات ضروری تافل
اکیدا توصیه میشود با استفاده درست و مناسب از دیکشنری خود، و یادگیری پیشوندها و پسوندهای لغات و از همه مهمتر مطالعه دقیق کلمات ارتباطی (Connectors) که کاربرد زیادی برای ارتباط برقرار کردن بین جملات و قسمتهای مختلف یک جمله دارند، توانایی خود در فهم جملاتی که پر از لغات ناآشنا هستند را بالا ببرید. مجموعه آموزشی کانکتورها و طرز استفاده از آنها در تافل میتواند در این زمینه کمک خوبی به شما کند. برای تهیه این مجموعه به فروشگاه سایت مراجعه کنید.
از کجا بدانم که دامنه لغات من برای شرکت در تافل مناسب است؟ راحت ترین راه، تست کردن خودتان با متنهای تافلی و دیگر متنهای آکادمیک نه چندان تخصصی است. هرچند مشاوره و پشتیبانی توسط یک فرد متخصص در تافل میتواند کمک زیادی به شما بکند.
آیا داشتن دامنه لغات مناسب برای موفقیت در تافل کافی است؟
خیر. قطعا علاوه بر دامنه لغت مناسب شما باید دانش گرامری خوب و مهارت خواندن و فهمیدن خوبی نیز داشته باشید. بعلاوه، آشنایی با انواع سوالاتی که در قسمت ریدینگ مطرح میشوند و بهینه ترین راه تشخیص و پاسخگویی به آنها نیز کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد.
تاثیر دانش گرامری در ریدینگ تافل
برخی از سوالات قسمت ریدینگ (ساده سازی جملات) مستقیما دانش گرامری شما را نیز مورد سنجش قرار میدهند که البته تعداد کمی از آنها به این صورت هستند. در کل شما نیاز ندارید تمام جزئیات گرامر زبان انگلیسی را بدانید تا بتوانید متون را خوب بخوانید، اما باید دانش پایهای از انواع و کاربردهای ساختارهای مختلف جملات و جملهوارهها (clause) را بدانید تا بتوانید جملات یک متن را دقیق متوجه شوید. اگر قبلا با این موارد آشنا شدهاید، حتما یک بار دیگر آنها را مرور کنید. اما این بار تمرکز خود را روی کاربردهای ساختارهای گرامری متمرکز کنید. در این مطلب طریقهی یادگیری آسان گرامر در ۴ مرحله آموزش داده شده است. همچنین میتوانید از مجموعه جزوات آموزش گرامر مختص تافل در فروشگاه سایت کمک بگیرید.
مهارت خواندن
در واقع دامنه واژگان و دانش گرامری پیشنیاز لازم برای کسب مهارت در خواندن است. از اینجا به بعد تازه کار اصلی شما شروع میشود. کسب مهارت در خواندن نیازمند تمرین است. اگر سطح پایینی از مهارت خواندن دارید، با جملات شروع کنید و سعی کنید معنی دقیق آنها را متوجه شوید. سپس کم کم به متنهای طولانیتر روی بیاورید. اگر فرصت زیادی برای آماده سازی دارید، به دنبال متنهایی بروید که برای شما جذاب تر هستند تا خسته نشوید و به تدریج با نزدیک تر شدن به زمان شرکت در آزمون، متنهای علمی تر و تافلی تر را انتخاب کنید. مهمترین تمرین شما خواندن و فهمیدن ایدههای اصلی یک متن است، نه ترجمهی آن و نه حتی فهمیدن تک تک جزئیات آن.
اما اگر فرصت کمی برای آمادگی آزمون دارید، مستقیما به سراغ متنهای تافلی بروید و سعی کنید با خواندن آنها مطالب را فقط بفهمید. سپس کم کم خود را با سوالاتی که از این متون پرسیده میشود آشنا کنید. حتما تکنیکهای پاسخگویی به هرنوع از سوالات را امتحان کرده و مناسب ترین تکنیک برای خودتان را انتخاب کنید. اینکه شما از قبل بدانید چه نوع سوالاتی برایتان مطرح خواهد شد کمک زیادی به شما خواهد کرد تا خود را به طرز مناسبی آماده کنید.
☑️ بیشتر بخوانید: ساختار انواع سوالات ریدینگ تافل
مجموعه ویدیویی آموزش روش پاسخ دادن به سوالات ریدینگ تافل نیز یک استراتژی مشخص و منسجم برای پیدا کردن پاسخ انواع سوالات ریدینگ تافل را آموزش میدهد. برای تهیه این مجموعه به فروشگاه سایت مراجعه کنید.
تکنیکهای اسکن کردن و اسکیم کردن
برای پاسخگویی سریع به سوالات ریدینگ تافل
تکنیکهای پاسخگویی به سوالات این بخش از تافل به شما کمک زیادی خواهند کرد تا بتوانید تنها مطالبی که نیاز به خواندنشان دارید را پیدا کرده و با سرعت بالا به سوالات پاسخ دهید. بیشتر از نیمی از سوالات قسمت ریدینگ تافل را میتوان به راحتی با پیدا کردن و خواندن یک جمله در متن پاسخ داد. برای این منظور شما باید تکنیکهای اسکن کردن (Scan) و اسکیم کردن (Skim) را به خوبی یاد گرفته و استفاده از آنها را تمرین کنید. در ادامه به معرفی این دو تکنیک میپردازیم:
– تکنیک اسکن کردن (Scan) متن:
اسکن کردن به معنای گشتن به دنبال اطلاعاتی مشخص در یک متن به کمک تشخیص درست کلمات کلیدی (Keyword) از روی متن سوال و گاها گزینههای آن است. بیشتر سوالات این قست به گونهای طراحی میشوند که استفاده از این تکنیک به راحتی و در کمترین زمان ممکن پاسخ را برایتان پیدا میکند. البته باید بدانید در چه سوالاتی و چگونه از این تکنیک استفاده کنید.
– تکنیک اسکیم کردن (Skim) متن:
اسکیم کردن به معنای خواندن سریع جملات برای فهمیدن کلیات یک متن یا قسمتی از آن است. یاد گرفتن طرز استفاده از این تکنیک کمی سخت تر از تکنیک اسکن کردن است، اما شما لزوما به آن احتیاج دارید. چرا که اسکیم کردن، دقیقا در همان جایی به درد شما میخورد که اسکن کردن جواب نمیدهد.
به دلیل اهمیت این دو تکنیک، قسمتهای جداگانهای در مجموعه ویدیویی آموزش روش جواب دادن به سوالات ریدینگ تافل برای آموزش آنها در نظر گرفته شده است. برای مشاهده ویدیوهای معرفی این مجموعه، به صفحهی معرفی محصولات آموزشی TOEFL8AM مراجعه کنید.
تکنیکهای اسکن کردن و اسکیم کردن همانقدر که مفید هستند، میتوانند شما را گمراه کنند. پس قبل از هرچیز شما باید دو چیز را یاد بگیرید: یکی طرز استفاده از این تکنیکها و دیگری شناخت انواع سوالات و تشخیص تکنیک مفید برای هر نوع سوال.
به یاد داشته باشید که، به جز سوال آخر، تمامی سوالاتی که در قسمت ریدینگ مطرح میشوند مشخصا در مورد اطلاعات موجود در یک پاراگراف مشخص در متن هستند که خود سوال به آن اشاره میکند. بنابراین خواندن سوالات در ابتدا و گشتن به دنبال پاسخ آنها در متن میتواند بسیار مفید و سریع باشد. هرچند برخی از انواع سوالات نیاز به خواندن سریع کل یک پاراگراف یا حتی اسکیم کردن کل متن دارند.
نکاتی که باید در پاسخ دادن به
هریک از انواع سوالات ریدینگ تافل رعایت کنید
در ادامه به تفکیک نوع سوالاتی که در ریدینگ مطرح میشوند، نکاتی دربارهی طرز پاسخگویی به آنها بیان میشود. اگر با انواع سوالاتی که در قسمت ریدینگ تافل مطرح میشوند آشنا نیستید، یا طرز تشخیص هریک از انواع سوالات را نمیدانید به مطلب زیر مراجعه کنید:
☑️ بیشتر بخوانید: ساختار انواع سوالات ریدینگ تافل
واقعیتها:
- در این سوالات نیاز دارید که با اسکن کردن کلمات کلیدی سوال، مطالبی که دقیقا در مورد سوال در متن مطرح شده اند را پیدا کنید.
- گزینههایی را که مطالب مخالف جزئیات متن را مطرح میکنند، کنار بگذارید.
- به هیچ وجه به این دلیل که به گزینهای در متن اشاره شده است آن را انتخاب نکنید. پاسخ درست باید دقیقا جواب مشخصی به سوال پرسیده شده بدهد.
واقعیتهای منفی:
- معمولا این سوالات نیازمند بررسی حجم بیشتری از متن نسبت به سوالهای واقعیت (فکت) هستند. در این سوالات سه گزینه، جزئیاتی که در متن بیان شده است را مستقیما بیان میکنند که معمولا شما نیاز دارید برای تک تک گزینهها، متن را اسکن کرده و این سه گزینه را پیدا کنید.
- پاسخ درست در این سوالات ممکن است مستقیما با نکاتی که در متن بیان شده است مخالفت داشته باشد یا اصلا در متن به آن اشاره نشده باشد.
- بهتر است پس از حذف سه گزینهای که پاسخ سوال نیستند، متن را برای گزینهی انتخابی خود نیز اسکن کنید تا از جواب خود مطمئن شوید.
استنباط:
- معمولا در این سوالات نیاز به خواندن کامل یک پاراگراف یا بخش اعظم آن دارید. بهتر است در این مواقع قبل خواندن دقیق، یک بار پاراگراف را اسکیم کنید.
- بررسی کنید که پاسخ شما با ایدهی اصلی متن مغایرتی نداشته باشد.
- تنها به این دلیل که یک گزینه مطلب مهم یا صحیحی را بیان میکند، آن را انتخاب نکنید. گزینهی درست باید از نکات بیان شده در متن یا قسمت مشخصی از متن قابل استنباط باشد.
- بررسی کنید که گزینهی صحیح از کدام جمله یا جملات متن قابل استنباط است.
طرز بیان:
- قبل از هرچیز باید مفهوم دقیق لغاتی که در گزینههای این نوع سوالات میبینید را بدانید. لغاتی مانند:
“definition”، “example”، “to illustrate”، “to explain”، “to contrast”، “to refute”، “to criticize”، “function of”
در متن و گزینههای این سوالات بسیار پر استفاده هستند. - در این نوع سوالات تکنیک اسکیم کردن کمک بزرگی در فهمیدن سریع پاسخ به شما خواهد کرد.
- دقت کنید که این سوالات سازماندهی کل متن را از شما سوال نمیکنند، بلکه روی ارتباط منطقی بین جملات یا پاراگرافهای مشخصی تمرکز دارند.
لغت:
- دقت کنید که این سوالات تنها معنی واژگان را از شما نمیپرسند، بلکه کاربردی از آن واژه که در متن استفاده شده است مد نظر است. پس باید ببینید که لغت در چه معنایی در متن استفاده شده است، نه اینکه گزینهای را صرفا به خاطر اینکه میتواند یکی از معناهای آن کلمه باشد انتخاب کنید.
- پس از انتخاب پاسخ، حتما گزینهی خود را به جای کلمهی پرسیده شده در متن بگذارید و ببینید که همان معنا در جمله را میدهد یا خیر.
- به هیچ وجه سعی نکنید تنها با جایگذاری گزینهها در جمله و داشتن معنی منطقی به سوال پاسخ دهید. اکثر گزینههای غلط در این نوع از سوالها طوری طراحی میشوند که در همان جمله معنایی داشته باشند.
مرجع:
- برای این سوالات، لغتی که مرجع آن مورد پرسش قرار گرفته است در متن نیز مشخص شده است. پس بهتر است قبل از هرچیز تنها جملهای که آن واژه در آن قرار دارد و در صورت نیاز جمله قبل از آن را بخوانید.
- اگر سوال مرجع درمورد یک ضمیر باشد، برای چک کردن پاسخ خود به تطابق جمع و مفرد بودن و شخص (اول شخص، دوم شخص یا سوم شخص) بودن آن دقت کنید. هرچند در سالهای اخیر، معمولا تمامی گزینههایی که برای این دسته از سوالات مطرح میشوند، از نظر تعداد و شخص با هم مطابقت دارند.
- گزینهی انتخابی خود را به جای لغت مشخص شده قرار دهید و جمله را هم از نظر گرامری و هم از نظر مفهومی چک کنید تا از جواب خود مطمئن شوید.
برای تهیه مجموعه ویدیویی آموزش روش پاسخ دادن به سوالات ریدینگ تافل به فروشگاه سایت مراجعه کنید.
ساده سازی جمله:
- در این سوالات تنها و تنها همان جملهی هایلایت شده در متن را در نظر بگیرید، نه جملات قبل و بعد از آن را.
- به یکی از دو دلیل زیر گزینهها ممکن است غلط باشند. حتما مطمئن شوید گزینههایی که حذف میکنید یکی از این شرایط را دارند:
- برخی جزئیات آن با یکی از جزئیات مطرح شده در جملهی مورد نظر تضاد داشته باشد.
- یک مطلب مهم و اصلی از جملهی مورد نظر را بیان نکند.
- چک کنید که پاسخ صحیحی که انتخاب میکنید با ایده اصلی پاراگراف یا کل متن تضادی نداشته باشد.
جایگذاری جمله در متن:
- برای این سوالات حتما باید کل یک پاراگراف را به خوبی مطالعه کرده باشید.
- جملهی مطرح شده در صورت سوال را در تک تک مربعهای مشخص شده در متن قرار دهید. شما به راحتی میتوانید با کلیک کردن روی مربع ها آن را در هر زمانی جابجا کنید.
- به ساختار جمله دقت کنید. توجه ویژهای به لغات ارتباطی (کانکتورها) داشته باشد؛ این لغات ارتباط بین جملات و اجزای جملات را به شما نشان میدهند که در این سوال کمک ویژهای به شما خواهند کرد. اگر با کانکتورها آشنا نیستید به این مطلب مراجعه کنید: منابع لغات ضروری تافل
- دقت کنید که جملهای که جایگذاری کردهاید با جملهی قبلی و بعدی ارتباط منطقی برقرار کند و تمام ضمایر استفاده شده در آنها با اسمهای مرجع خودشان مطابقت داشته باشد.
سوال خلاصه سازی:
- برای این سوالات باید یک فهم کلی از تمام متن داشته باشید. تکنیک اسکیم کردن برای فهمیدن ایدههای اصلی هر پاراگراف کمک بسیار زیادی در این سوال به شما میکند.
- بسیاری از قسمتهای یک متن قبلا در سوالات دیگر از شما مورد پرسش قرار گرفتهاند، پس ایدهی کلی متن را متوجه شدهاید و تنها با مرور دوبارهی ایدههای اصلی هر پاراگراف میتوانید پاسخهای درست آن را تشخیص دهید.
- جوابهای غلط در این سوال یا مطلبی متضاد با مطالب بیان شده در متن را بیان میکنند، یا به آنها در متن اشارهای نشده است و یا به جزئیات و نکات غیر اصلی پرداخته اند.
سوال جدولی:
- در این سوالات شما نیاز به دانستن تقریبا تمام جزئیات مطرح شده در تمام یا قسمتی از متن دارید. راه پیدا کردن اطالاعات لازم در متن برای پاسخ به این سوال استفاده از تکنیک اسکن کردن برای تمامی گزینهها است. البته امکان برخورد با این نوع از سوالات بسیار پایین است.
اینفوگرافیک موفقیت در ریدینگ تافل در ۵ مرحله