انتخاب صفحه

در این مطلب ساده‌ترین و سریع‌ترین روش کسب نمره بالای ۲۲ اسپیکینگ برای هدف نهایی ۱۰۰ گرفتن در تافل توضیح داده شده است. هرچند که استفاده درست از این روش به راحتی نمره بیشتر از ۲۴ را هم ممکن می‌سازد. اما به دلیل شرایط پر استرس و مشکلات رایجی که برای داوطلبان در روز آزمون در این قسمت پیش می‌آید، حداقل ممکن ۲۲ در نظر گرفته میشود.

فهرست مطالب
 مقدمه
 نکاتی که در اسپیکینگ مستقل (Independent) باید رعایت کنید
 نکاتی که در اسپیکینگ ترکیبی (Integrated) باید رعایت کنید
 نکاتی که برای تمرین اسپیکینگ تافل باید مد نظر داشته باشید
طرز یادداشت برداری و پاسخگویی به هریک از سوالات اسپیکینگ

مقدمه

گرفتن نمره ۲۴ و بیشتر در بخش اسپیکینگ کار سختی نیست. اما، به دلیل مشکلاتی که اکثر داوطلبان تافل در طول Speaking با آنها مواجه می‌شوند، نمره ۲۲ اسپیکینگ را برای هدف نهایی ۱۰۰ گرفتن در تافل در نظر می‌گیریم. در ادامه‌ی این مقاله ساده‌ترین و سریع‌ترین استراتژی پاسخ دادن به انواع سوالات این قسمت توضیح داده می‌شود. اگر با انواع سوالاتی که در بخش Speaking تافل مطرح می‌شوند آشنا نیستید، مطلب زیر را بخوانید.

☑️ بیشتر بخوانید: ساختار انواع سوالات اسپیکینگ تافل

همانطور که در مطالب قبلی اشاره شده است، دامنه لغات و دانش گرامری انفعالی هیچ کمکی در قسمت اسپیکینگ به شما نمی‌کند. چرا که بر خلاف قسمتهای ریدینگ و لیسنینگ، شما باید از لغات و ساختارهای گرامری استفاده کنید، نه اینکه تنها آنها را بفهمید. پس قبل هرچیز، نگران کسب دانش گرامری و دامنه لغات فعال (Active) کافی برای آن باشید. تمرینهایی که در مقالات مربوط به کسب دامنه واژگان و دانش گرامری ارائه شده‌اند کمک زیادی به شما در قسمت اسپیکینگ و رایتینگ خواهد کرد. همچنین شما می‌توانید از محصولات آموزشی مربوطه در فروشگاه سایت برای این منظور استفاده کنید.

بزرگترین گام در کسب مهارت اسپیکینگ شروع به صحبت کردن است. قطعا شروع به تمرین اسپیکینگ برای شما بسیار سخت‌تر از هر بخش دیگری خواهد بود. چرا که به آن عادت ندارید و بسیار کمتر از دیگر مهارتها در موقعیت آن قرار گرفته‌اید. پس قبل از هرچیز باید ترس شما از صحبت کردن بریزد و اعتماد به نفس کافی را کسب کنید. بسیاری از شما حتی از اینکه دیگران انگلیسی صحبت کردنتان را بشنوند نیز خجالت می‌کشید. منتظر نمانید تا تنها شوید و سپس به تمرین کردن بپردازید. سعی کنید در سخت‌ترین شرایط نیز با اعتماد به نفس انگلیسی صحبت کنید. اگر می‌توانید با دوستی قرار بگذارید که همیشه انگلیسی صحبت کنید. در محیط دانشگاه، پشت تلفن در خیابان یا دیگر مکانهای عمومی نیز با این دوست خود انگلیسی صحبت کنید. فرض کنید که دوست شما زبان فارسی را بلد نیست و تنها انگلیسی را متوجه می‌شود. این کار باعث می‌شود که ترس شما از انگلیسی صحبت کردن بریزد و اعتماد به نفس کافی برای این قسمت کسب کنید.

بعد از اینکه ترس شما از صحبت کردن به زبان انگلیسی بریزد می‌توانید آماده سازی خود برای آزمون تافل را شروع کنید. دقت کنید که در هنگام آزمون صدای شما توسط میکروفون ضبط شده و شخصی مقابل شما وجود ندارد. این موضوع می‌تواند کمی برایتان سخت باشد. توصیه می‌شود که فرض کنید در حال صحبت کردن برای یک فرد هستید و حتی از حرکات دست و صورت نیز استفاده کنید. این کار باعث می‌شود استرس کمتری به شما وارد شده و با اعتماد به نفس بیشتری صحبت کنید.

در ادامه نکاتی کلی که باید در قسمت اسپیکینگ تافل اینترنتی رعایت کنید مطرح می‌شوند.

نکاتی که در اسپیکینگ مستقل (Independent) باید رعایت کنید

حتما توجه ویژه‌ای به استفاده از دلایل مشخص و خاص و مثالهای خاص (specific reasons and examples) داشته باشید. ثابت شده است که خاص بودن دلایل و مثالها یا جزئیات یکی از مهمترین پارامترهای موثر در نمره شما در قسمت اسپیکینگ مستقل (ایندیپندنت) تافل است. مثلا می‌توانید از تجارب شخصی خودتان یا دوستانتان در مورد یک موضوع استفاده کرده تا از دلایل و ایده اصلی خود حمایت کنید.

حتما با استفاده از چند کلیدواژه بدنه اصلی صحبتهای خود را روی برگه تنظیم کنید. این کار باعث می‌شود روان‌تر صحبت کرده و مکث نداشته باشید. سعی کنید برای هریک از دو سوال اول اسپیکینگ، پس از بیان سریع ایده اصلی، دو دلیل بیان کرده و برای هر دلیل یک مثال خاص بزنید. تجربه ثابت کرده‌است که اگر بتوانید این کار را به خوبی انجام دهید نمره بسیار خوبی برای آنها کسب خواهید کرد.

تمرین بسیار مهم است. قبل از آزمون حتما خود را در شرایط آزمون قرار داده و بارها و بارها درباره موضوعات مختلفی که در تافل مطرح می‌شود صحبت کنید و صدای خود را ضبط کنید. گوش دادن به این صداها توسط خودتان هم می‌تواند بسیار مفید باشد. هرچند که، بهتر است برای تصحیح پاسخ‌های خود، به یک فرد متخصص در این زمینه اعتماد کنید.

☑️ دانلود کنید: لیستی از نمونه سوالات اسپیکینگ تافل مستقل

☑️ بیشتر بخوانید: تصحیح آنلاین رایتینگ و اسپیکینگ تافل اینترنتی

 

هنگام صحبت کردن از ارائه‌ی لیستی از دلایل خودداری کنید. دلیلی که بدون حمایت با مثال یا جزئیات مشخص مطرح شود تاثیر منفی روی نمره شما دارد. معمولا ۴۵ ثانیه برای بیان دو دلیل و حمایت از هریک با یک مثال خاص یا جزئیات خاص کافی است. بیشتر از آنکه مهم باشد چه دلایلی بیان می‌کنید، مهم این است که چگونه از دلایل خود حمایت میکند.

 

از حفظ کردن پاسخهای آماده قبل از آزمون خودداری کنید. مصححان تافل به راحتی متوجه پاسخهای آماده و حفظ شده میشوند و به خصوص در سالهای اخیر روی این موضوع بسیار حساس شده‌اند.

☑️ بیشتر بخوانید: ۴ دلیل برای آنکه هرگز از تمپلیت‌های تافلی استفاده نکنیم

 

ساختار کلی صحبتهای خود را ثابت نگه دارید و تمرین زیادی روی آن داشته باشید. یک ساختار ساده و بسیار مفید در ادامه‌ی مطلب معرفی خواهد شد. برای خرید مجموعه آموزشی روش پاسخ دادن به سوالات اسپیکینگ مستقل تافل، به فروشگاه سایت مراجعه کنید.

نکاتی که در اسپیکینگ ترکیبی (Integrated) باید رعایت کنید

برای سوالات ترکیبی یادداشت برداری از مکالمات و لکچرها بسیار حیاتی است (حتی حیاتی تر از یادداشت برداری در قسمت لیسنینگ). به همین خاطر سعی کنید مهارت یادداشت برداری خود را تقویت کنید. برای یادداشت برداری در این سوالات باید بدانید که هر سوال قرار است چه چیزی را از شما بپرسد تا بتوانید اطلاعات مرتبط را یادداشت کنید. حتما قبل از شروع هر قسمت ساختار جدولی مناسبی برای هر سوال مد نظر داشته باشید تا هنگام صحب کردن بتوانید به راحتی از روی نوشته‌هایتان صحبت کنید. به هیچ وجه سعی نکنید در یادداشتهای خود جمله بنویسید، چرا که زمان آن را نخواهید داشت.

در سوالات ۳، ۴ و ۶ به هیچ وجه نباید نظر شخصی خود را وارد صحبتهایتان کنید و تنها به بیان دوباره‌ی مطلبی که دریافت کرده‌اید بپردازید. در قسمتهای اسپیکینگ ترکیبی استفاده از عین لغات و جملاتی که در مکالمات و لکچرها شنیده‌اید مانعی نداشته و نشان می‌دهد که می‌توانید مطلبی را که دریافت کرده‌اید به خوبی ارائه دهید. هرچند که بهتر است بتوانید به خوبی با جملات و لغات خودتان همان مطلب را توضیح دهید.

به لحن و تاکیدهای گویندگان توجه ویژه‌ای داشته باشید و سعی کنید آن را هنگام بیان پاسخ تقلید کنید.

 

تشخیص ایده‌های اصلی در لکچرها و مکالمات قسمت اسپیکینگ بسیار مهم است. پس سعی کنید آنها را تشخیص داده و در صحبتهای خود روی آنها تاکید کنید.

 

هرچه بتوانید کاملتر جزئیات و مثالهایی که برای حمایت از یک دلیل یا ایده مطرح شده اند را دوباره تکرار کنید، بهتر است. هرچند که باید مراقب زمان خود نیز باشید.

نکاتی که برای تمرین اسپیکینگ تافل باید مد نظر داشته باشید

در ادامه، چند نکته‌ی بسیار حیاتی که باید در قسمت اسپیکینگ و هنگام تمرین برای آن در نظر داشته باشید مطرح شده است.

زمانبندی

در تمامی قسمتهای اسپیکینگ تافل زمانبندی بسیار مهم است. چرا که، همانطور که شما نباید بیشتر از زمان تعیین شده صحبت کنید، نباید صحبتهایتان خیلی زودتر از زمان مقرر نیز تمام شوند. هردوی این موارد می‌تواند تاثیر منفی شدیدی در نمره شما داشته باشد. برای این منظور حتما باید قبل از آزمون به یک استراتژی مشخص برای هر سوال رسیده باشید.

ضبط کردن صدا

هنگام تمرین کردن برای این قسمت حتما صدای خود را ضبط کنید و خودتان به آن گوش دهید. هرگز به زمزمه کردن جواب برای خودتان یا مرور یک پاسخ در ذهنتان بسنده نکنید. جواب خود را بلند بیان کرده و آن را ضبط کنید. اولین کسی که باید درباره صحبتهای شما نظر بدهد خود شما هستید. هروقت از خودتان راضی بودید، از یک متخصص باتجربه بخواهید که درباره پاسخهای شما نظر بدهد.

☑️ بیشتر بخوانید: تصحیح آنلاین رایتینگ و اسپیکینگ تافل اینترنتی

استرس اسپیکینگ

پر استرس ترین قسمت تافل قسمت اسپیکینگ است. چیزی که باعث می‌شود شما در این قسمت تمرکز خود را از دست نداده و بتوانید به سوالات پاسخ دهید، اعتماد به نفس کافی است. احتمال اینکه در مورد یکی از سوالات مستقل ایده خوبی به نظرتان نرسد و نتوانید پاسخ خوبی بدهید یا اینکه یکی از لیسنینگهای سوالات دیگر را خوب متوجه نشوید و در نتیجه نتوانید پاسخ مناسبی به سوال بدهید زیاد است. مهم این است که بتوانید با از دست دادن یک یا حتی دو سوال در اسپیکینگ کنار آمده و سوالات بعدی را با اعتماد به نفس پاسخ دهید. کلید موفقیت در اسپیکینگ تافل اعتماد به نفس است.

☑️ بیشتر بخوانید: غلبه بر استرس و اضطراب اسپیکینگ تافل

 

حتما خودتان را در شرایط سخت آزمون قرار دهید تا به آن عادت کنید. منظور این است که هر ۶ سوال تافل را پشت سر هم پاسخ دهید و صدای خود را ضبط کنید. این کار را در هفته‌های پایانی آماده سازی خود برای آزمون حداقل روزی یک بار انجام دهید، چرا که قسمت اسپیکینگ و تمرین کردن روی آن اصلا زمانبر نیست.

طرز یادداشت برداری و پاسخگویی به هریک از سوالات اسپیکینگ

در ادامه نکاتی کلی درباره‌ی مفیدترین روش پاسخ دادن به هریک از این سوالات بیان میشود.

☑️ بیشتر بخوانید: ساختار انواع سوالات اسپیکینگ تافل

سوالات ۱ و ۲:

برای سوالات مستقل سعی کنید در ۱۵ ثانیه فرصتی که دارید جدولی مانند شکل زیر را پر کنید (قبل از پخش سوال جدول را روی برگه چرکنویس خود بکشید)

توجه کنید که تنها باید چند کلیدواژه را یادداشت کنید نه جملاتی که قرار است بیان کنید. در هریک از این خانه‌ها تنها یک یا حداکثر دو کلمه باید نوشته شود که انجام آن در ۱۵ ثانیه ممکن است.

اگر بتوانید این جدول را به خوبی پر کنید، هنگام پاسخ دادن کار شما بسیار آسان است. کافی است ابتدا در یک جمله پاسخ روشن خود را بیان کنید (حدود ۷ ثانیه)، سپس در یک جمله دلیل اول (۵ ثانیه) و در دو تا چهار جمله مثال یا جزئیاتی برای این دلیل (۱۴ ثانیه) و به همین صورت دلیل دوم (۵ ثانیه) و مثال یا جزئیات دوم (۱۴ ثانیه) را بیان کنید. اگر در انتها چند ثانیه ای اضافه داشتید، بد نیست یک جمله هم به عنوان نتیجه گیری بیان کنید.

توجه بسیار مهم: با توجه به محدودیت شدید زمان در اسپیکینگ، بسیاری از داوطلبان تمایل دارند که تنها یک دلیل و یک مثال برای سوالات اول و دوم اسپیکینگ تافل مطرح کنند. هرچند که قبل از سال ۲۰۱۸ طرز مطرح شدن سوالات به صورتی بود که میشد برای چنین جوابی هم نمره نسبتا خوبی در نظر گرفت، اما در آزمونهای مارچ و آوریل ۲۰۱۸ طرز مطرح شدن سوال اول اسپیکینگ به صورتی بود که این کار امکانپذیر نبود. مثلا در آزمون ۳۱ مارچ ۲۰۱۸ سوال از شما خواسته است که یک مزیت و یک عیب برای موضوع مشخصی مطرح کنید. به صورت کلی، اخیرا (انتهای آوریل ۲۰۱۸) تغییراتی در طرز پرسیده شدن سوال اول اسپیکینگ در حال رخ دادن است که شما می‌توانید با دنبال کردن این تغییرات از غافلگیر شدن در روز آزمون پیشگیری کنید.

پست صوتی کانال تلگرام TOEFL8AM در ارتباط با نوع جدید سوالات تسک ۱ اسپیکینگ تافل را در زیر گوش کنید و برای دنبال کردن پاسخ به سوالات پرتکرار داوطلبان در باره تافل عضو کانال تلگرام TOEFL8AM شوید.

☑️ بیشتر بخوانید: سوالات آزمونهای اخیر تافل

☑️ آشنا شوید: معرفی محصولات آموزشی سایت

نمونه‌هایی از مقدمه مجموعه ویدیویی آموزش گفتن اسپیکینگ مستقل در تافل (سوالات ۱ و ۲)
ساختار سوالات اول و دوم اسپیکینگ تافل

معیارهای تصحیح اسپیکینگ تافل

مراحل کلی گفتن اسپیکینگ مستقل تافل

 

اینفوگرافیک روش پاسخگویی به سوالات اول و دوم اسپیکینگ تافل (Independent Speaking)

success in TOEFL iBT Speaking Tasks 1,2

اینفوگرافیکهای بیشتر

سوال ۳:

در این سوال متنی که نمایش داده می‌شود را با دقت و سریع بخوانید و سعی کنید ایده اصلی آن را متوجه شوید. سپس به مکالمه گوش دهید. ابتدا سریعا متوجه شوید که کدامیک از طرفین مکالمه در حال بیان ایده اصلی خود است و روی صحبتهای او تمرکز کنید. چرا که در این مکالمه یکی از طرفین نقش مهمی نداشته و تنها صحبتهای طرف مقابل را کامل میکند. هنگام خواندن متن و گوش کردن به مکالمه این جدول را پر کنید.

هنگام پاسخ دادن به سوال ابتدا ایده اصلی متن را در یک جمله بیان کنید (۷ ثانیه). سپس مخالفت یا موافقت خانم/آقای مکالمه با این ایده را در یک جمله مطرح کنید (۷ثانیه). درنهایت دلیل اول (۸ ثانیه) جزئیات حمایت از آن (۱۵ ثانیه) و دلیل دوم (۸ ثانیه) و جزئیات حمایت از آن (۱۵ ثانیه) را بیان کنید.

باز هم دقت کنید که هنگام یادداشت برداری تنها کلیدواژه‌ها را یادداشت کنید نه جملات کامل را.

☑️ آشنا شوید: معرفی محصولات آموزشی سایت

نمونه‌هایی از مقدمه مجموعه آموزش پاسخ دادن به سوال سوم اسپیکینگ تافل اینترنتی

ساختار سوال سوم اسپیکینگ

مراحل پاسخگویی به سوال سوم اسپیکینگ

اینفوگرافیک روش پاسخگویی به سوال سوم اسپیکینگ تافل (Integrated Speaking)

success in TOEFL iBT Speaking task 3

اینفوگرافیکهای بیشتر

سوال ۴:

در این سوال متنی را در ابتدا می‌بینید که اصطلاح یا یک مفهوم آکادمیک را توضیح می‌دهد. فهمیدن مفهوم اصلی از روی متن بسیار مهم است. سپس در یک لکچر یک یا دو مثال برای توضیح کاملتر این مفهوم یا اصطلاح می‌شنوید. در نهایت سوال از شما میخواهد با استفاده از مثال (های) بیان شده در لکچر همان مفهوم را دوباره توضیح دهید. هنگام خواندن متن و گوش دادن به لکچر سعی کنید این جدول را کامل کنید.

البته اگر تنها یک مثال بیان شده باشد فقط همان مثال و جزئیات آن را مینویسید.

در پاسخ به این سوال نیز کافی است در ۱ یا ۲ جمله مفهوم یا اصطلاح جدید که در متن توصیف شده است را بیان کنید (۱۰ ثانیه). سپس در ۱ جمله موضوع مثال اول را بیان کنید (۵ ثانیه) و در ادامه جزئیات مثال و مهمتر از همه ارتباط آن با مفهوم یا اصطلاح جدید را مطرح کنید (۲۰ ثانیه)  و بعد از آن مثال دوم (۵ ثانیه)، جزئیات آن و ارتباط آن با مفهوم توصیف شده را توضیح دهید (۲۰ ثانیه). اگر تنها یک مثال در لکچر مطرح شده بود زمانی که برای مثال دوم در فرمت بالا مطرح شد را به توضیح بیشتر مثال اول و جزئیات آن اختصاص دهید. در کل توضیح جزئیات حمایت کننده و مثالهای مشخص و بیان ارتباط آنها با ایده اصلی بسیار حیاتی  است.

☑️ آشنا شوید: معرفی محصولات آموزشی سایت

نمونه‌هایی از مقدمه مجموعه آموزش پاسخ دادن به سوال چهارم اسپیکینگ تافل اینترنتی

ساختار سوال چهارم اسپیکینگ

مراحل پاسخگویی به سوال چهارم اسپیکینگ

اینفوگرافیک روش پاسخگویی به سوال چهارم اسپیکینگ تافل (Integrated Speaking)

success in TOEFL iBT Speaking task 4

اینفوگرافیکهای بیشتر

سوال ۵:

در این سوال تنها یک مکالمه برایتان پخش می‌شود که در آن مشکلی برای یکی از طرفین مکالمه پیش آمده است. اولین چیزی که باید در این مکالمه متوجه شوید این است که چه مشکلی پیش آمده. سپس در طول صحبتها دو راه حل برای این مشکل مطرح می‌شود که هر راه حل مزیت(ها) و عیب(هایی) دارد. در نهایت سوال از شما می‌خواهد به طور خلاصه مشکل را بیان کرده و یکی از راه حل‌های مطرح شده را انتخاب کنید و در مورد آن توضیح دهید. هنگام گوش دادن باید بتوانید جدولی مانند جدول زیر را تکمیل کنید تا هنگام صحبت کردن، با نگاه کردن به این جدول، روان و راحت به سوال پاسخ دهید.

دقت کنید که ممکن است برای یک راه حل، مزیت یا عیبی بیان نشود. هنگام پاسخ دادن به این سوال ابتدا در ۱ یا حداکثر ۲ جمله مشکل را بیان کنید (۱۰ ثانیه). سپس تنها راه حلی که فکر می‌کنید بهتر متوجه جزئیات آن شده اید را در ۱ جمله به عنوان پیشنهاد خود مطرح کنید (۷ ثانیه). سپس عیب این روش و مزیت آن را بگویید. درنهایت اگر فرصت دارید میتوانید از عیب روش دیگر به عنوان مزیت این روش نیز استفاده کنید.

استفاده از کانکتورها برای برقراری ارتباط بین جملات در تمامی قسمتهای اسپیکینگ مفید است، اما در سوال پنجم استفاده مناسب و درست از آنها حیاتی است. برای آشنایی با کانکتورها مطلب زیر را بخوانید:

☑️ بیشتر بخوانید: منابع لغات ضروری تافل

اینفوگرافیک روش پاسخگویی به سوال پنجم اسپیکینگ تافل (Integrated Speaking)

success in TOEFL iBT Speaking task 5

اینفوگرافیکهای بیشتر

سوال ۶:

طرز بیان این سوال بسیار شبیه به سوال ۴ است. با این تفاوت که مفهوم یا اصطلاح اولیه نیز در خود لکچر توضیح داده می‌شود. توصیه می‌شود در این سوال نیز از جدولی مشابه جدول سوال ۴ استفاده کنید با این تفاوت که اصطلاح یا مفهوم تعریف شده را نیز از روی شنیدن لکچر یادداشت کنید.

ساختار و زمانبدنی پاسخگویی را نیز می‌توانید مشابه سوال ۴ در نظر بگیرید.

☑️ آشنا شوید: معرفی محصولات آموزشی سایت

اینفوگرافیک روش پاسخگویی به سوال ششم اسپیکینگ تافل (Integrated Speaking)

success in TOEFL iBT Speaking task 6

اینفوگرافیکهای بیشتر

☑️ بیشتر بخوانید: ساختار انواع سوالات اسپیکینگ تافل

☑️ بیشتر بخوانید: نمره بالای ۲۷ ریدینگ تافل آسان است؟

☑️ بیشتر بخوانید: چگونه در لیسنینگ تافل ۲۷ بگیریم؟

☑️ بیشتر بخوانید: راحت در رایتینگ تافل حداقل ۲۴ بگیریم.